28 / 04 / 2024

Antalya Vakıflar Zeytinliği projesi hazırlandı!

Antalya Vakıflar Zeytinliği projesi hazırlandı!

Vakıflar'dan kiraladığı Antalya' nın akciğeri ' Vakıflar Zeytinliği ' için kurulan ZeytinPark A.Ş'nin projesi hazırlandı ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun onayına sunuldu.



Projenin 2 yıl içinde hayata geçirileceğini açıklayan ATB Başkanı Çandır, kiralama yöntemiyle herkesin zeytin ağacı olacağını söyledi. 

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, uzun yıllardır gündemde olan 2630 dönümlük Vakıf Zeytinliği'ne ilişkin süreci yerinde anlattı. Vakıf Zeytinliği'nin 365 günün her günü gündemlerinde olduğuna işaret eden Ali Çandır, "Buradaki her aşamayı kamuoyuyla paylaşmıyoruz çünkü biz siyasetçi değiliz. Beklenen aşamaya gelinemedi gibi eleştirileri de kabul etmiyorum" dedi. 

Alanı kiralamadan önce bu işlerin bu kadar zor yürüdüğünü tahmin etmediklerini dile getiren Çandır, süreçte yaşanan bürokratik hantallığı, ZeytinPark A.Ş. bünyesinde yer alan 12 kamu kurumunun önce kendi içlerinde yönetim kararı, sonra valilikten izin, ardından bakanlıktan, Başbakanlıktan izin gibi uzun bir süreç işlediğini anlattı. Benzer birçok konuda bürokratik işlemlerin yavaş yürümesinden kaynaklanan gecikmeler yaşandığına işaret eden Ali Çandır, alana ilişkin belediyelerin .>2 geçmişteki eksikle M rinin de bugün önJH lerine çıktığını ve Kepez Belediyesi'nce imar planındaki bu eksiklerin giderildiğini dile getirdi. 

Çandır, alanda yapılacak temizlik için bile izin almalan gerektiğini, izinsiz temizlik yapıldığı için tutanak tutulduğunu anlattı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na sunulan projenin önümüzdeki hafta onaydan geçmesini beklediklerini söyleyen Çandır, "Umuyorum kısa sürede onaylandıktan sonra çalışmalara başlayacağız. 2 yılda projeyi tamamlarız diye planlıyoruz. Antalya'nın ezberlenmiş sorunlarından birini kaygı, endişe duyulan gündeminden aldık. Hiçbir şey yapmasak bile bu kurumlar bu yeşil alanı korumaya devam edecek" dedi. 


Habertürk Ek


Geri Dön