11 / 05 / 2024

Antalya Vakıflar Zeytinliği

Antalya Vakıflar Zeytinliği

Vakıflar'dan kiraladığı Antalya' nın akciğeri ' Vakıflar Zeytinliği ' için kurulan ZeytinPark A.Ş'nin projesi hazırlandı ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun onayına sunuldu.

İstanbul'da 2 arsa ve 1 iş yeri stopajdan muaf olarak kiraya veriliyor! Vakıflar Müdürlüğü tek tek açıkladı! 

İstanbul Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü, Sarıyer Beşiktaş'ta yer alan 1'er arsa ile Beyoğlu'ndaki 1 iş yerini kiraya veriyor. Peki kiralama ihalesi ne zaman? İşte ayrıntılar...

Vakıflar Bölge Müdürlüğü Antalya'da yurt yaptıracak! 117 milyon 247 bin TL'ye!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Antalya Kepez Kültür Mahallesi'nde yurt yaptıracak. Söz konusu işin bedeli 117 milyon 247 bin 276 TL olarak belirlendi. 

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Arnavutköy'de yapım karşılığı kiralama işi ihalesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Arnavutköy'de yapım karşılığı kiralama işi ihalesi düzenliyor. İşte ihale detayları...

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce kiralanan narenciye bahçesi meclis gündeminde!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kiraya verilen narenciye bahçesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün taşınmazları için kira kararı!

Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeni kanun ile 2021'de Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmazlarda kira artışı olmayacak. 

Antalya'da 41.5 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama işi ihalesi!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 35 yıl süreli olarak “Yapım veya Onarım Karşılığı Kiralama” modeli işini 41 milyon 554 bin 337 TL'ye ihaleye çıkardı.

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait arsa ve araziler kiraya verilerek değerlendiriliyor!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, vakfa ait arsa ve arazilerin kiraya verilerek, yapım karşılığı kiralama, kat karşılığı inşaat yöntemleriyle değerlendirilerek gelir elde edildiğini belirtti..

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

İslami Vakıflar İdaresi'nden Mescid-i Aksa'daki inşaat çalışmasının durdurulması çağrısı!

İslami Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa çevresinde yapılan "şüpheli" kazı çalışmalarının ortaya çıkaracağı sonuçlara karşı uyardı.

Antalya Vakıf Çiftliği, Zeytinpark oldu!

Antalya'da 1930'lu yıllarda 22 bin dönüm olan ve yapılaşmanın etkisiyle 10 kat kadar küçülen Vakıf Çiftliği rehabilite edildi.

Antalya Vakıflar'dan 35.8 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Manavgat Kısalar'daki 8 bin 849 metrekare büyüklüğündeki arsada yapım karşılığı kiralama işi ihale ediliyor...

İstanbul Vakıflar Müdürlüğü'nden Şişli'de inşaat ihalesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından İstanbul-Şişli İlçesi, Kaptanpaşa Mahallesi, 10262, 1 parsel, üzerine kat karşılığı konut inşaatı yapım işi ihale ediliyor.Tahmini bedeli 7 milyon TL olarak belirlenen inşaat işi için ihale 29 Ocak'ta yapılacak.

Antalya'nın Vakıflar Müdürlüğü'ne borcu ticari alanlarla ödenecek!

Antalya Kepezaltı ve Santral Mahalleri'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne olan borcu ticari alanların satışı ile ödenecek. Her iki mahallede de afet riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm uygulanacak.

Antalya Vakıflar Zeytinliği Haberi

Antalya Vakıflar Zeytinliği

Projenin 2 yıl içinde hayata geçirileceğini açıklayan ATB Başkanı Çandır, kiralama yöntemiyle herkesin zeytin ağacı olacağını söyledi. 

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, uzun yıllardır gündemde olan 2630 dönümlük Vakıf Zeytinliği'ne ilişkin süreci yerinde anlattı. Vakıf Zeytinliği'nin 365 günün her günü gündemlerinde olduğuna işaret eden Ali Çandır, "Buradaki her aşamayı kamuoyuyla paylaşmıyoruz çünkü biz siyasetçi değiliz. Beklenen aşamaya gelinemedi gibi eleştirileri de kabul etmiyorum" dedi. 

Alanı kiralamadan önce bu işlerin bu kadar zor yürüdüğünü tahmin etmediklerini dile getiren Çandır, süreçte yaşanan bürokratik hantallığı, ZeytinPark A.Ş. bünyesinde yer alan 12 kamu kurumunun önce kendi içlerinde yönetim kararı, sonra valilikten izin, ardından bakanlıktan, Başbakanlıktan izin gibi uzun bir süreç işlediğini anlattı. Benzer birçok konuda bürokratik işlemlerin yavaş yürümesinden kaynaklanan gecikmeler yaşandığına işaret eden...