01 / 05 / 2024

Antalya'da çiçekli sokak dekore edildi!

Antalya'da çiçekli sokak dekore edildi!

Antalya'da bir sokağın üzerine 5 ay önce dekor olarak yerleştirilen 600 şemsiyenin ardından, yıkılan eski valilik binası arkasındaki 1. Sokak'ın üzeri de çiçek ve üçgen şeklinde kumaşlarla dekore edildi....




Büyükşehir Belediyesince sokaktaki iki bina arasına farklı renkte üçgen şeklinde kumaş gölgelikler monte edildi. Sokağın orta birleşim bölgesinde ise yine renkli kumaştan çiçek şeklinde yapılan gölgelikler yerleştirildi.


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Sebahat Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte estetik unsurları kullanarak sokaklarda farkındalığı artırmayı amaçladıklarını söyledi.


Çevik, 1. Sokak'taki esnafın müşteri azlığından şikayette bulunduğunu belirterek, "Bu sokak, ticaret açısından yoğun ve eski bir sokak ancak önünde daha cazibeli bir cadde var. Devamında ise kent meydanı bulunuyor. Bu yüzden sokak çok yoğun kullanılmıyordu. Sokağı renklendirerek buradan geçenlerin sayısını artırmayı istedik" dedi.


 Dönerciler Çarşısı'ndaki Şemsiyeli Sokak'ın kardeşini yaptıklarına değinen Çevik, sokağın yapımının bir ay sürdüğünü, yaklaşık 50 bin liraya mal olduğunu bildirdi.


Sokakta renkli gökyüzü altında insanları yürütmeyi arzuladıklarını dile getiren Çevik, "Sokaktaki dekor hem görsel anlamda hoş bir görüntü sunacak hem de yazın gölgelik olarak kullanılacak. Esnafın hoşuna giderse dekorları ara sokaklara da yapmak istiyoruz. Burası artık 'Çiçekli Sokak' olarak anılacak" diye konuştu. 


Çevik, Antalya'nın EXPO 2016 Antalya'ya hazırlandığını, sokağın ortasına yerleştirilen çiçekler ile EXPO 2016'nın tanıtımını yaptıklarını kaydetti.


AA


Geri Dön