29 / 10 / 2024

Antalya'da Hazine arazisine otel ve villa projesine tepki: Kişiye özel imar düzenlemesi halkı mağdur edecek!

Antalya'da Hazine arazisine otel ve villa projesine tepki: Kişiye özel imar düzenlemesi halkı mağdur edecek!

Gazipaşa Hepimizin Platformu, Antalya'da Hazine arazisine otel ve villa projesine tepkilerini dile getirdi. Söz konusu açıklamada "Kişiye özel imar düzenlemesi halkı mağdur edecek" denildi. İşte detaylar...




Antalya’nın Gazipaşa ilçesi sahilindeki Hazine arazisine toplam 2 bin 100 yatak kapasiteli 3 ayrı 5 yıldızlı otel projesi yapılacak olması, bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu. 

Evrensel'den Yusuf Yavuz'un haberine göre; Gazipaşa Hepimizin Platformu konuya ilişkin açıklama yaptı ve kamuoyunu uyardı. Antalya Gazipaşa'da sahilindeki Hazine arazisine 3 ayrı 5 yıldızlı otel projesinin gündeme gelmesine tepkiler sürerken, otel için kişiye özel imar uygulaması yapılacağı da ileri sürüldü. 

Antalya da Hazine arazisine otel ve villa projesine tepki: Kişiye özel imar düzenlemesi halkı mağdur edecek!

BETONLAŞMA HIZ KAZANDI

Rizeli Ekşi ailesinin sahibi olduğu şirkete tahsis edilen Koru sahilindeki hazine arazisinde kişiye özel imar uygulaması yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, sahilin kitle turizmine açılmasının yanlış olduğu belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"Yalnızca dev kütlelerle kıyıya yığılmayan, kıyıdan Toroslara kadar düşük inşaat oranları ile butik otellerle, pansiyonlarla yayılan, tarımı, yeşili ve doğayı koruyan bir turizm yapılabilir. Kıyılarla birlikte yaylalarımız, çaylarımız, kültür ve doğamız da bu insancıl turizme dâhil edilebilir. Bu şekilde halkımızın geniş bir kesimi turizmden faydalanabilecektir."

Gazipaşa kıyılarının turizmin başkenti olarak adlandırılan Antalya’da betondan büyük ölçüde korunabilmiş son kale olarak görüldüğünün altı çizilen açıklamada, "Bitişik ilçe Alanya’da tarım alanları, narenciye ve muz bahçeleri neredeyse betona boğulmuş durumda. Verimli tarım arazileri ile yarı tropik özel bir iklim sahibi olan Gazipaşa’da ise halkın büyük kısmı geçimini tarımdan üstünden sağlıyor. Avokado’dan mangoya, ejder meyvesinden papaya’ya birçok tropikal meyvenin yetişebildiği Gazipaşa’da son senelerde betonlaşma da hız kazanmış durumda" bilgileri yer aldı. 

Antalya da Hazine arazisine otel ve villa projesine tepki: Kişiye özel imar düzenlemesi halkı mağdur edecek!

KİTLE TURİZMİ KORUNAN ALAN VASFINDAKİ SAHİLİ BETONLAŞTIRACAK 

Gazipaşa'da henüz 5 yıldızlı otel olmadığının altı çizilen açıklamada, Gazipaşa’daki bakir sahillerin senelerdir kitle turizmi yatırımcılarının iştahını kabarttığı belirtildi. 

İlçenin CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise sahilin kitle turizmine açılmasını savunanların başında yer aldığına vurgu yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Gazipaşa’daki ilk büyük otel projesi Greenpark Oteller zincirinin sahibi Adil Üstündağ tarafından Selinus sahilinde hayata geçirilmişti. Üstündağ’ın otel projesi için hazırlanan ÇED dosyasındaki eksikliklere dikkat çeken Gazipaşa Hepimizin Platformu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuruda bulunmuş, bunun üzerine dosyadaki eksiklikler sebebiyle ÇED süreci Ocak 2024 yılında durdurulmuştu.

Gazipaşa sahilinde yer alan arazilerin turizme açılması amacıyla parsel büyüklükleri 50 bin metrekare ile sınırlandırıldı. Bu durum, daha küçük parsel sahiplerinin yatırım gerçekleştirmesine engel oluyor. İlçede en çok tartışılan konulardan biri bu. Büyük yatırımcılar küçük parselleri toplayarak devasa oteller yapabilecekken, toprağın gerçek sahibi olan üreticiler arazilerini elden çıkarmak zorunda kalıyor. Adil Üstündağ'ın da senelerdir Gazipaşa'da parça parça arazi topladığı biliniyor."

Antalya da Hazine arazisine otel ve villa projesine tepki: Kişiye özel imar düzenlemesi halkı mağdur edecek!

RİZELİ EKŞİ AİLESİNDEN KORU SAHİLİNE 3 OTEL VE 12 VİLLA YAPILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Gazipaşa Koru sahilindeki hazine arazisini turizm tesisi inşa edilmesi amacıyla Rizeli Ekşi ailesinin sahibi olduğu AHES GYO şirketine tahsis ettiği belirlendi.  Korunan alan vasfındaki Koru sahilinde, yerel halkın 'fidanlık' olarak andığı hazine arazisinde 3 ayrı otel ve 12 lüks villa yapılması için girişimlere başlayan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi, geçen ağustos ayında bir açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Gazipaşa'daki 6 bin 141 metrekare büyüklüğünde arsa üzerinde ise her biri 200 metrekare alanlı toplam 12 villayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Havalimanına 15 dakika uzaklıkta bulunan deniz manzaralı villalarımızın, bölgede öne çıkan projelerden biri olacağına inanıyoruz. Yine Gazipaşa'da hayata geçirmeyi planladığımız toplam 2100 yataklı 3 otel projemizin de inşaatına bu senenin sonuna kadar başlamayı amaçlıyoruz."

Söz konusu açıklamada "Otel için tahriş edilen arazinin büyüklüğü yaklaşık 96 bin metrekareyi aşıyor. Yapılacak imar düzenlemesinden sonra şirket 53 bin metrekare büyüklükte alanda otel yapabilecek. Gazipaşa Hepimizin Platformu ise Koru sahilindeki 18 uygulamasının mahkeme tarafından iptal edildiğini açıklayarak sadecetahsis edilen arazide yapılacak 18 uygulamasının kişiye özel olacağını ve ilçe halkının bu durumda mağdur olacağını savunuyor" ifadeleri yer aldı. 

TCDD'den kiracılara 'acele' damgalı yazılar gönderiliyor! Kiracılardan iş yerlerini yedi günde boşaltmaları istendi!

Kiraları bankadan ödeme yükümlülüğü nasıl işleyecek? Ev sahipleri ve kiracılara ceza şoku!

Emlak vergisi 2.taksit ödemeleri 1 Kasım’da başlıyor! Evi ve arsası olan tapu sahipleri dikkat! 


Geri Dön