28 / 04 / 2024

Antalya’da konut ve arsa fiyatları yatırımcıları şaşırttı!

Antalya’da konut ve arsa fiyatları yatırımcıları şaşırttı!

Antalya’da hızla artan konut ve arsa fiyatları, uygun kredi fırsatından yararlanıp ev ve arsa almak isteyenleri şaşırttı. Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, “Fiyatlar bir anda 2 kat arttı” diye konuştu.



Piyasaların hareketlendirilmesi için atılan adımlarla kredi kolaylığı ve faizlerin düşürülmesi özellikle emlak piyasasında önemli canlanma yaşandı. Ancak hareketlenmeyle birlikte ev ve arsa fiyatlarında da ciddi artışlarda meydana geldi. Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, şu anda piyasada talepten bağımsız, suni bir fiyat artışının yaşandığından bahsetti.

Antalya’da konut ve arsa fiyatları yatırımcıları şaşırttı!

FİYAT ARTIŞLARI SUNİ

Hürriyet'te yer alan habere göre; piyasada yaşanan fiyat dalgalanmalarının sebebini anlatan Sağlam, şunları söyledi: “Koronavirüs fırsatçılığı yapmak isteyen gayrimenkul sahiplerinin yarattığı ani fiyat artışları ortaya çıktı. Fiyatlar bir anda neredeyse iki katına çıktı. Ancak mantık dışı oluşan bu artış talebe bağlı olmadığı için uzun sürmeyecektir. İnsanlar 600 ile 800 bin liraya aralığında satın alamadıkları dairelerin fiyatı 1 milyon 200 bin olduğunda nasıl alacaklar? Konut fiyatları yüksek seyretmeye devam ederse piyasada durgunluk başlayacak ve fiyatlar yeniden eski seviyelere düşecek.”

KREDİ İMKANLARI FİYATI ARTIRDI

Devletin 1 yıl ödemesiz ve uzun vadeli kredi seçeneklerinin bölgede konut fiyatlarını arttırıcı etki yaptığından bahseden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Emlak Komitesi Başkanı Halil Ersoy ise şunları söyledi: “Peşinat ödeyebilecek ekonomik gücü olan vatandaşlar, kredi imkanlarından da yaratlanarak ev sahibi olmak için arayışa giriyorlar. Merkez ilçelerdeki toplu konut projelerinde de 3 yıl ödemesiz ev sahibi olma imkanı sunuluyor. Bu alternatiflere talep olsa da belirsizlik ortamı ve insanların alım gücündeki zayıflık devam ediyor. Konut piyasasında gerçek anlamda bir canlanma yok. Ancak arsa satışlarında bir hareketlilik yaşanıyor. Bunun nedeni de pandemi sürecinde insanların apartman dairelerinden çıkıp bahçeli müstakil ortamlara geçmek istemeleri. Yeniköy, Yeşilbayır, Çığlık gibi bölgelerde arsa alan vatandaşlar kendi villalarını yaptırıyorlar. Bu alandaki satışlarda bir artıştan bahsedebiliriz.”


Geri Dön