02 / 05 / 2024

Antalya'da mahalleli üst geçitlerinin çalışması için dua etti!

Antalya'da mahalleli üst geçitlerinin çalışması için dua etti!

Antalya'da yürüyen merdivenin tam olarak çalışmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı protesto etti. Yürüyen merdivenlerin önüne fahri imam getiren mahalle sakinleri üst geçitlerinin çalışması için dua etti



Antalya Etiler Mahallesi Evliya çelebi Caddesi üzerindeki yürüyen merdiven, elektrik borcu nedeniyle geçen yıldan buyana çalışmıyor. Bu duruma tepki gösteren mahalleli yürüyen merdivenin çalışması için ikinci eylemlerini gerçekleştirdi. Daha önce çalışmayan yürüyen merdivenden eşek geçiren mahalleli, bu sefer fahri imama dua ettirdi. Üst geçitlerinin sürekli çalışmaları için el açan 72 yaşındaki Ramazan şžencan, yaşlı olduğunu ve karşıdan karşıya geçmek için merdiven çıkamadığını ifade etti. şžencan, 'Merdivenleri çıkamıyorum. Benim gibi yaşlı insanlar da bu merdivenleri çıkacak durumda değil. Yürüyen merdivenlerin bir bölümü çalışırken diğer bir bölümü çalışmıyor.' dedi.

Geçtiğimiz günler de iki köpek parkı açan CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın şehirde köpeklere insanlardan daha çok önem verdiğini belirten Etiler Mahellesi Muhtarı Mehmet Öztürk, 'Bende üst geçidi protesto etmek için köpeğimle geldim. Bu şehirde herhalde bizim köpekler kadar değerimiz yok.' dedi. Geçen yılda yürüyen merdivenlerinin çalışmadığı için eşekli eylem yaptıklarını ifade eden muhtar Öztürk, şöyle devam etti: 'Bizim merdivenlerin parasının borcu ödendikten sonra yürüyen merdivenlerimiz çalışmaya başladı. Ama yarım olarak çalışmaya başladı. Buradan bazı parçaların komple sökülüp başka merdivenlere takılmak üzere götürüldüğünü gördük. Akaydın hocadan biz bu merdivenlerin devamlı çalışmasını istiyoruz.' Yürüyen merdivenlerinin tam olarak faaliyete geçmemesi durumunda Öztürk, gerekirse bütün hayvanları bu üst geçidin üstüne getirerek eylem yapacaklarını aktardı.

Mahalle sakini Gülsüm Yılmaz ise merdivenlerinin bir bölümünün çalışıp diğer bölümünün çalışmamasına anlam veremediğini aktardı.
Zaman

 


Geri Dön