03 / 05 / 2024

Antalya'da oteller Avrupalı emeklileri ağırlamaya hazırlanıyor!

Antalya'da oteller Avrupalı emeklileri ağırlamaya hazırlanıyor!

Antalyalı otel işletmecileri, yaz sezonunun bitimiyle birlikte havaların soğumaya başladığı Avrupa'daki emeklileri ağırlamaya hazırlanıyor. Avrupa, Rusya ve İskandinav ülkelerinde havaların soğumaya başlamasıyla Türkiye'de turizmin canlanması bekleniyor..




Antalyalı otel işletmecileri, yaz sezonunun bitimiyle birlikte havaların soğumaya başladığı Avrupa'daki emeklileri ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Manavgat-Side Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Ahmet Özden, Antalya'nın güneşli gün sayısının fazla olmasının Türk turizmi için bir avantaj olduğunu söyledi. Özden, meteorolojik verilere göre kasım ayı sonuna kadar güneşin yüzünü gösterecek olmasının sezon sonuna doğru konaklama tesislerini canlı tutacağını kaydederek, "Avrupa, Rusya ve İskandinav ülkelerinde havaların soğumaya başladı. 20 Kasım'dan itibaren bölgede kış turizmi başlayacak." dedi.


Antalya bölgesinin güneşli gün sayısının fazla olması ve sıcak havanın etkisini sürdürmesinin bölge destinasyonunu cazip tuttuğunu anlatan Özden, "Güneşin yüzünü göstermesi ve hava sıcaklığının mevsim normalleri üstünde olması Avrupa, Rusya ve İskandinav ülkelerinde bölgemiz en cazip destinasyon konumuna getiriyor. Bu hareketlilik kış turizminide canlı tutacağına inanıyoruz. Bölgemize genelde kasım ayında başta Almanlar olmak üzere 50 yaş üstü ve emekli turistler geliyor. Havanın güneşli olması ve konaklama tesisi konforunun yüksek olması Avrupalı emekli turistler için cazibe oluşturuyor. " ifadesini kullandı. 


Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, güneşli havanın kasım ayı sonuna kadar etkili olmasının yıl sonuna kadar bölge destinasyonunu canlı tutacağını söyledi. Aydoğan, Avrupa ve Rus turistlerin tatil yapmada mesafe yakınlığı ve ılıman iklim yapısının dünyada kışın en uygun şehrin birinci sırada Antalya olduğunu kaydetti.


20 Kasım'dan itibaren otellerin yüzde 60 oranında kapanmasının beklendiğini belirten Aydoğan, güneşli gün sayısının fazla olmasının bu rakamı yarı yarıya çekebileceğini kaydetti. Aydoğan, "Ben kendi otelimi güneşli gün sayısının fazla olmasına bağlı yıl sonuna kadar açık tutmayı hedefliyorum. 15 gün içinde kış turizmi bölgemizde başlayacak. Avrupa ülkelerinde havalar soğumaya başladı. Bir Alman ve Rus turist kendi ülkesinde üşüdüğünde uçağa bindiğinde 3 saat sonra Antalya'da. Güneşli gün sayısına bağlı mesafe yakınlığımızda kış turizmini canlı tutmada önemli bir avantaj. " dedi.


Belçika Türk Dostluk Grubu Başkanı Dr. Marianne Tily, Belçikalı emeklilerin kışın tatil yapmada dünyada birinci tercih ettikleri yerin Antalya olduğunu söyledi. Belçikalı emeklilerin, yazın sıcak ve nemli havada tatil yapmayı tercih etmediklerini aktaran Tily, ekim ve kasım aylarında havanın güneşli, ılık olması ve Avrupa'da havaların soğumaların başlaması Antalya'yı cazip hale getirdiğini kaydetti. Tily, "Antalya güneşi, Belçikalı turistleri yılın 12 ayı bölgeye çekiyor. Tatile yazın gençler ve orta yaş grubu sonbahar ve kışında emekliler ve 55 yaş üstü geliyor. 1 Kasım'dan itibaren Avrupa soğumaya başlıyor. Kar yağışı sonrası emekli turistler evlerinden çıkamıyor. Durum böyle olunca uçağı atlayarak Antalya'ya geliyorlar. Bir yıl içinde 5 defa Antalya'ya tatile gelen Belçikalı var." diye konuştu.


Cihan


Geri Dön