30 / 04 / 2024

Antalya'da yapıların üçte ikisi güçlendirilmeli!

Antalya'da yapıların üçte ikisi güçlendirilmeli!

Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Karataş, Antalya'daki binaların üçte ikisinin güçlendirilmesi gerektiği ya da yıkılacak durumda olduğunu belirterek, "Kentsel dönüşüme bir an önce başlanılmalı" dedi



Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Karataş, Antalya'daki binaların üçte ikisinin güçlendirilmesi gerektiği ya da yıkılacak durumda olduğunu belirterek, "Kentsel dönüşüme bir an önce başlanılmalı" dedi.


80 BİN SORUNLU BİNA VAR 

TÜRKİYE Müteahhitler Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Kentsel dönüşüm" projesinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. Antalya'daki 30 bin yapının 80 bininin yıkılacak durumda ya da güçlendirilmesi gerektiğini belirten Karataş, kentsel dönüşüma bir an ünce başlanılması gerektiğini söyledi. 


'VATANDAŞA ANLATILMALI' 

DEPREM riski taşıyan niteliksiz konut sayısının çok fazla olduğunu belirten Karataş, Antalya'da kentsel dönüşüm çalışmalarının parsel bazında değil ada bazında yapılması gerektiğini belirterek "Burada belediyelere büyük iş düşüyor. Toplumda rantsal olarak algılanmayacak projeler harekete geçirilmeli. 

Vatandaşa kentsel dönüşüm en iyi şekilde anlatılmalı" dedi.


Milliyet


Geri Dön