11 / 05 / 2024

Antalya'daki üst geçitlerde engelli asansörleri bakıma alındı!

Antalya'daki üst geçitlerde engelli asansörleri bakıma alındı!

Türkiye'nin ilk yürüyen merdivenli üstgeçitlerdeki engelli asansörlerinin eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde çürümeye terk edildiği ortaya çıktı. Faciayı periyodik kontroller önledi



Antalya'da gün geçmiyor ki CHP'li Mustafa Akaydın'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemle ilgili bir vehamet ortaya çıkmasın. Türkiye'de ilk defa Antalya'da hayata geçirilen yürüyen merpenli üst geçitlerde yer alan engelli asansörlerinin de 5 yıllık Mustafa Akaydın döneminde kaderine terk edildiği anlaşıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ilk başkanlık döneminde yaptırılan üst geçitlerin asansörlerine, CHP'li Mustafa Akaydın döneminde bakım yapılmadığı ve kendi haline bırakıldığı son yapılan kontrollerde ortaya çıktı. 


ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ 

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerinin denetiminde asansörlere bakım yapılmaması nedeniyle çürümeye yüz tuttuğu ve olası bir faciaya davetiye çıkartıldığı tespit edildi. Ekiplerin hazırladığı raporda, Akaydın'ın görevde olduğu 5 yılda aylık yapılması gereken bakımların yapılmadığı, asansör kapılarının bakımsızlıktan dolayı çürüdüğünü ve asansörlerin büyük zarar gördüğü ifade edildi. 


FACİA OLMAMASI ŞANS 

Birçoğu çalışamayacak halde ve çürümeye terk edilmiş asansörler bir facia yaşanmaması için bakıma alındı. Bazılarının kapı, buton, kat göstergeleri ve kabinleri değiştirilip iç temizliği yapıldı. Elden geçirilip tamir edilen asansörler tekrar engellilerin hizmetine sunuldu. Asansörlerin çalışır duruma geldiğini anlatan görevliler, aylık periyodik bakımların zamanında yapılmamasının ekstra masrafa yol açtığını belirtti. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön