04 / 05 / 2024

Antalyalı AHK dünya markası haline geldi!

Antalyalı AHK dünya markası haline geldi!

AHK yerli otel zincirleri Rixos, Paloma, Papillon, Crystal dışında yabancı otel zincirlerden Raffles, Mandarin Oriental, Hilton, Sheraton Starwood, Hyatt gibi gruplara anahtar teslimi uygulama yapıyor...



Yerli zincirlerden sonra, uluslararası gruplara da anahtar teslimi otel uygulaması yapan AHK'nın hedefi, sektörde dünya lideri haline gelmek. Antalya'da temeli atılıp büyüyen ve uluslararası bir firma haline gelen AHK yerli otel zincirleri Rixos, Paloma, Papillon, Crystal dışında yabancı otel zincirlerden Raffles, Mandarin Oriental, Hilton, Sheraton Starwood, Hyatt gibi gruplara anahtar teslimi uygulama yapıyor. Dünyanın dev otel zincirlerinin projelerine Türk imzası atan AHK International'in başarılarını ve hedeflerini Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Kilit'lc konuştuk. Kilit, "Türkiye'de olduğu gibi yurtdışında da sektörün lideri haline gelmeyi hedefliyoruz" dedi ve sorularımızı şöyle yanıtladı:


Devlere anahtar teslimi 


Antalya'dan sonra Türkiye'nin de yüz akı bir kuruluş olan AHK International, büyümeye devam ediyor. AHK olarak, 2012 ve 2013 yıllarında neler yaptınız? 


AHK 2012'de şirket yapısını 7 ana dalda topladı. AHK Construction, yurtiçi ve yurt dışında otel, residance, hastane gibi yatırımların anahtar teslimi uygulamalarını yapıyor. 40 yaşındaki tasarım mobilya markası olan Derin Design, birçok kurumsal projelerde yer alıyor. AHK Design Hotel, ödüllü, ünlü tasarımcılar tarafından yaratılmış, hazır otel odası paketleri sunuyor. GW Globalvvarehouse, hareketli sabit mobilya, aydınlatma, bahçe mobilyası, kumaş gibi ürünlerle hizmet veriyor ve GW Çin ofisi ile projelere özel ithalatlar gerçekleştiriyor. Ondesign kumaş markamız, yılda yaklaşık 1 milyon metre kumaşı projelere özel üretiyor. Bununla birlikte mimari, iç mimari proje ve uygulama işleri yapan firmamız ise A+Partners. 


En önemli ayağımız üretim 20 bin metrekare kapalı alan AHK Fabrika, tüm Anahtar teslimi işlerimizin üretim ayağını oluşturuyor. Artan rekabet bizim oluşturduğumuz alt yapıda, konumuzda ilk el olmayı sağlıyor. Böylece yatırımcıların bütçelerini bünyemizdeki kaliteli imalat ile yakalama şansımız oluyor. Birbirine entegre olan bu 7 şirket, özellikle turizm sektöründe servis veriyor ve birbirini destekliyor. Bu şirketler anahtar teslimi projelerde AHK International'a büyük katkı sağlıyor. 


2012'nin AHK'nın dünya genelindeki operasyonu açısından verimli bir yıl olduğunu söyleyebilirim. Türkiye'nin yanı sıra şu an Dubai, Abu Dhabi, Bakü ve Moskova'da yeni projeler aldık. Bizim için 2012 ve 2013'ün en büyük özelliği devam eden otel projelerimizin neredeyse tamamının uluslararası top marka olmaları. Bu yıl Hilton, Intercontinantal, Renaissance referanslarımıza Starwood, Hyatt, Raffles ve Mandarin Oriental gibi dünyanın ünlü zincirlerini de eklemiş bulunuyoruz. 


AHK International'ın ihracata katkısı nedir? 


AHK International prensip olarak yaklaşık yüzde 50 satın almasını Türkiye'den gerçekleştiriyor. Anahtar teslimi yaptığı işlerde özellikle mobilyalarını Antalya'daki AHK Fabrika'dan, seramik, vitrifiye, mermer, kumaş, aydınlatma gibi işimizin önemli parçaları olan ürünlerin neredeyse tamamını Türkiye'den ihraç ediyoruz. 


2013'te devam eden projeleriniz var mı? 


AHK International Az, şu an Bakü'de bir otel, bir rezidans ve bir de ofis merkez binası ,AHK International UAE LLC, Abudhabi Hyatt Regency, Sheraton Sharjah Dubai, Waldorf Astoria Palm Jumeriah, Grand Hyatt Dubai, AHK Interiors Turkey, Sheraton Bursa ile birlikte, Sheraton Adana, Mandarin Oriantal Bodrum, Raffles İstanbul projelerinde çalışıyor. AHK'nın şu an yurt içi ve yurt dışında toplamda 14 otel projesi var.



Milliyet   


Geri Dön