03 / 05 / 2024

Antalya'nın Ulaşım Ana Planı hazırlandı!

 Antalya'nın Ulaşım Ana Planı hazırlandı!

Büyükşehir Belediyesi, kentin gelecek 15-20 yılda ulaşım sistemini nasıl geliştirmesi gerektiğini, ulaşımla ilgili ilkeleri, politikaları ve projelerini tanımlayan en önemli yasal belge olan Ulaşım Ana Planı'nı hazırladı...



Antalya Büyükşehir Belediyesi iki yıldır üzerinde çalıştığı Ulaşım Ana Planı'nı tamamladı. Uzman ekiplerin bilimsel verilerle hazırladığı plan, Antalya'nın 15-20 yıldaki ulaşım sisteminin nasıl gelişeceğini öngörüyor, atılması gereken adımları ortaya koyuyor. 1995 yılından beri 4 kez hazırlanmaya çalışılan ulaşım ana planlarından bazıları tamamlanamadı, bazıları ise bilimsel verilere dayanmadan oluşturuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın adaylık sürecinde vatandaşlara yapmayı söz verdiği Ulaşım Ana Planı ile uygulanacak eylemlerin çerçevesi belirlendi.

Kentin ana hatları Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kentiçi ve Yakın Çevresi Ulaşım Ana Planı'nın hazırlanmasının önemli bir adım olduğunu söyledi. Akaydın, "Çünkü Ulaşım Aiia Planı, bir kentin gelecek 15-20 yılda ulaşım sistemini nasıl geliştirmesi gerektiğini, ulaşımla ilgili ilkeleri, politikaları ve projelerini tanımlayan en önemli yasal belgedir. Ulaşım Ana Planı ile uygulanacak eylemlerin çerçevesi belirlenmekte, gelecekteki kentin ana hatları çizilmektedir" diye konuştu.

Hayırlı olsun Başkan Akaydın, görüşlerini şöyle açıkladı: "Kent için önerilen büyük projelerin ulaşım sistemine etkilerinin önceden değerlendirilmesi, imar plan değişikliği yapılmadan olası olumsuz etkilerin belirlenerek gerekli önlemlerin alınması veya bu projelerin değiştirilmesi konusundaki uygulamalar artık kendi personelimiz tarafından gerçekleştirilecek. Bu boyutuyla da Antalya Büyükşehir Belediyesi ülkemizdeki birkaç yerel yönetimden biri olmuştur. 2030 yılı hedeflenerek hazırlanan ve Nazım İmar Planı ile öngörülen gelişmelere cevap veren Antalya Kentiçi ve Yakın Çevresi Ulaşım Ana Planı'nın hemşerilerimize hayırlı olmasını dilerim."

Antalya Gazete Bir

Geri Dön