06 / 05 / 2024

Antalyaspor'un 40.5 milyon TL'lik arazisine alıcı çıkmadı!

Antalyaspor'un 40.5 milyon TL'lik arazisine alıcı çıkmadı!

Antalyaspor Kulübü Derneği tarafından 40 milyon 500 bin TL'ye satışa çıkarılan bin 850 metrekarelik arazinin ihalesine katılım gerçekleşmedi. İhale Komisyonu Başkanı Ziya Erbaş, arsanın pazarlık usulü satılacağını açıkladı. 



Antalyaspor Kulübü Derneği'nin Muratpaşa Demircikara Mahallesi'nde bulunan 40 milyon 500 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarılan arazinin ihalesine kimse katılmadı. İhale, arsa satışı ve sponsorluk teklifi şeklinde, kapalı zarf usulü ile Hasan Subaşı Tesisleri'nde gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bin 850 metrekare yüz ölçümlü arazi imar planında akaryakıt, LPG satış ve servis istasyonu olarak kayıtlı.

İhale Komisyonu Başkanı Ziya Erbaş, konu ile ilgili gazetecilere açıklamada bulundu. Erbaş, yaptığı açıklamada, komisyonlarına ihaleyle ilgili herhangi bir teklif getirilmediğini, bu sebeple ihalenin sonlandırıldığı söyledi.

İlerleyen süreçte satışın pazarlık usulüyle gerçekleşeceğini ifade eden Erbaş, ihalenin seçimin hemen arkasından yapılmasının da alıcıları etkilediğini ve arsayı hemen satmak istediklerini söyledi. 

Erbaş, son olarak şu açıklamalarda bulundu: "Burası Antalyaspor Derneğinin malı. İhaleye çıkarak şaibeye, bir lafa sebebiyet vermeyelim istedik. Rekabet ortamının yerine getirilmesini istedik. Bire bir görüşmelerimizde 5-6 teklif aldık. Ancak kimseyi şaibe altında bırakmamak için ihaleye çıkalım dedik. Basının önünde bu satışı gerçekleştirelim, dendi. Belki biraz acele ettik. Bir hafta daha belki süre verilebilirdi. Ancak bu araziyi hızlı bir şekilde paraya çevirip Antalyaspor'a kaynak yaratmak için uğraştık."


Geri Dön