29 / 04 / 2024

AOÇ Arazisinin Cumhurbaşkanlığı'na Tahsisi yargıya taşınıyor!

AOÇ Arazisinin Cumhurbaşkanlığı'na Tahsisi yargıya taşınıyor!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı için tahsis değişikliğini yargıya taşıyor.



Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı için tahsis değişikliğini yargıya taşıyor.  Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, önceki gün olağanüstü gündemle Melih Gökçek başkanlığında toplandı. Toplantıda, üzerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılan belediye arsasının Cumhurbaşkanlığı'na devredilmesi gündeme geldi. İki ay önce Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP'li üyelerin oylarıyla 8 dönümlük arazi Başbakanlık'a bedelsiz olarak 2 yıllığına tahsis edilmişti. Ancak Saray Cumhurbaşkanlığı'na devredilince tahsis bu kez değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı'na yapıldı. Böylece belediyenin AOÇ arazisinde bulunan ve bir bölümü üzerinde Saray'ın ana binasının da bulunduğu arazisi Cumhurbaşkanlığı'na geçmiş oldu.


 Mimarlar Odası Ankara Şubesi ‘olağanüstü' toplantıyla yapılan tahsis değişikliğini yargıya taşımaya hazırlanıyor. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yapılan tahsisin hukuksuz olduğunu anlattı. Candan, “AOÇ arazilerinin Atatürk'ün vasiyeti ve şartlı bağışı ihlal edilerek, parsel parsel yapılan tüm tahsislerine dava açmayı bir borç biliyoruz. 8 dönümlük AOÇ arazisinin Başbakanlık'a tahsisine ilişkin açtığımız davanın mürekkebi kurumadan, aynı alanın Kaçak Saray'a devredilmesi de hukuksuzdur, bu kararı da yargıya taşıyoruz. Atatürk Orman Çiftliği alanları ile ilgili yapılan tüm devirler hukuksuzdur, ister Başbakanlık'a yapılsın, ister Cumhurbaşkanlığı'na hepsi hukuksuzdur. Atatürk Orman Çiftliği alanlarının hangi amaçla kullanılacağı bellidir. 5659 sayılı AOÇ kanununa göre özel kanun çıkartılmadan yapılan tüm devirler geçersizdir. Kanunsuz yapılan devir ve tahsislerle ilgili, büyük dava hazırlığımız başladı. Bu hukuksuz uygulamaları gerçekleştirenler, yargı önünde hesap vereceklerdir.” şeklinde konuştu.


Zaman Gazetesi 


Geri Dön