03 / 05 / 2024

App Store'un geliri dudak uçuklattı! Geliri iki yılda %71 arttı

App Store'un geliri dudak uçuklattı! Geliri iki yılda %71 arttı

Apple, telefona yüklü olan App Store'daki küçük geliştiricilerin bu zamana kadar gelirinin 2020'den 2022'ye %71 arttığını vurgulayan bağımsız bir araştırmanın bütün bilgilerini paylaşarak yayınladı.



Teknoloji devi, küçük geliştiricileri, App Store'dan yıllık kazancı 1 milyon dolardan az olan ve belirli bir yılda tüm uygulamalarında 1 milyondan az indirilen herkes olarak tanımlıyor. 2020'de şirket, bu tür geliştiriciler için ücretlerini %30'dan %15'e düşürdü .

Çalışma, 2022'de App Store'daki geliştiricilerin %90'ından fazlasının küçük geliştiriciler olduğunu söyledi. Yeni küçük geliştiricilerin %25'i Avrupa ülkelerinden geldiğinden, ekosisteme katılan bağımsız geliştiricilerin çoğu Avrupa'da bulunuyor. Çin, geliştirici eklemelerinin %23'ünü temsil ediyordu ve yeni geliştirici kayıtlarının %14'ü ABD'den geldi Güney Kore, Hindistan ve Brezilya gibi diğer bölgeler, App Store ekosistemine katılan yeni geliştiriciler açısından %35 katkıda bulundu.

Rapor, App Store'un 175 ülkede kullanıma sunulduğuna vurgu yaptı. Küçük işletmelerden indirilen uygulamaların %40'ının kendi bölgelerinin dışından geldiğini ve %80'inin uygulamalarının birden fazla vitrinde bulunduğunu söyledi.

App Store un geliri dudak uçuklattı! Geliri iki yılda %71 arttı

Bugünkü araştırmaya göre, bazı geliştiriciler gelirlerini hızla artırıyor. Örneğin, eskiden "küçük geliştiriciler" olan ancak 2022'de 1 milyon dolardan fazla kazandıkları için bu kategoriden mezun olan geliştiricilerin %40'ı App Store'da değildi veya sadece beş yıl önce 10.000 dolardan az kazançları vardı.

Bu çalışma ile Apple, platformunun küçük işletmelere ve geliştiricilere düzenleyici inceleme sırasında yardımcı olduğunu belirtmek istiyor. Bu yılın başlarında şirket, 2008'de App Store'un başlangıcından bu yana geliştiricilere 320 milyar dolar ödediğini belirten bir rapor yayınladı .

App Store'un geliri dudak uçuklattı! Geliri iki yılda %71 arttı


Geri Dön