02 / 05 / 2024

Apple da müteahhit olma yolunda: Tam 78 bin adet konut yapacak! 

Apple da müteahhit olma yolunda: Tam 78 bin adet konut yapacak! 

Apple, Hindistan'da çalışanları için 78 bin konut inşa etmeyi planlıyor. İşte o projenin tüm ayrıntıları...



2.6 trilyon dolar piyasa değerine sahip olmasıyla dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan ABD'li teknoloji devi Apple, Hindistan'da çalışanları için konut hayata geçirecek. Hindistan'ın İngilizce yayın yapan Economic Times (ET) gazetesi, Apple'ın son iki buçuk senede gerçekleştirdiği yatırımlarla ülkede yaklaşık 150 bin kişilik istihdam oluşturduğuna dikkat çekti. 

Independent Türkçe'de yer alan habere göre,  78 bin daire yapmayı planlayan Apple'ın bu konutlarının büyük bir bölümünde kadınlar yaşayacak.

Apple da müteahhit olma yolunda: Tam 78 bin adet konut yapacak! 

MALİYETİN YÜZDE 10'U İLE 15'İNİ DEVLET ÜSTLENECEK

Apple'ın söz konusu projesinde Hindistan merkezli Tata Electronics, Tayvanlı Foxconn ve Finlandiya firması Salcomp imzası olacak. 

Plan çerçevesinde yapılacak olan evlerden 58 bin tanesi, Apple fabrikalarının bulunduğu Nadu eyaletinde inşa edilecek. Merkezi hükümet, maliyetin yüzde 10 ila 15'ini üstlenecek, geri kalan tutar da eyalet hükümetleri ve firmalar arasında kurulacak ortaklıklarla giderilecek. 

Konut inşaatlarının 31 Mart 2025 tarihine kadar bitirilmesi ve evlerin teknoloji sektörü çalışanlarına teslim edilmesi planlanıyor. 

İsminin paylaşılmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi, konuya ilişkin açıklamasında "Çalışanlar için başlatılan bu büyük çaplı konut girişimi, özellikle çoğu 19-24 yaş grubundaki göçmen kadın çalışanlar kapsamında verimliliği artırmayı ve güvenliği sağlamayı planlıyor" ifadelerini kullandı.

Apple da müteahhit olma yolunda: Tam 78 bin adet konut yapacak! 

ÇİN'DE DE KONUT YAPMIŞTI 

Apple, Çin'in Henan eyaletindeki Çengçou şehrinde 300 bin çalışanın yaşadığı dev bir konut alanı hayata geçirmişti. Hindistan'daki konut projesinin de "iPhone Şehri" olarak anılan  bu yapıya benzeyeceği ifade ediliyor. 

Amerikalı firmanın Hindistan'daki satışları son iki senede yüzde 40 yükselmişti. Şirket Apple'ın CEO'su Tim Cook'un da katılımıyla Hindistan'daki ilk Apple mağazasını geçtiğimiz senenin Nisan ayında açmıştı.  

Temmuz 2024 emekli aylıkları nasıl hesaplanacak? İşte son dakika emekli zammı hesaplama tablosu! 

Ford'dan bu aya özel dev indirim fırsatı! Sıfır araç alacaklar hemen bakın: İşte Ford Focus fiyat listesi 9 Nisan 2024! 

Şenol Babuşcu'dan kiracıları endişelendiren paylaşım! TBMM'den kiracılara kötü haber mi gelecek?


Geri Dön