04 / 05 / 2024

Apple Watch serisinden yeni EKG özelliği!

Apple Watch serisinden yeni EKG özelliği!

Apple, amacının tüketicilerin sağlıkları konusunda bilgi edinmelerini ve sağlıklarının kontrolünü ellerine almalarını sağlamak amacıyla Apple Watch ve iPhone’da, bilime dayalı bilgiler sunan kişisel sağlık ve fitness özelliği sunuyor.



DÜZENSİZ RİTİM BİLDİRİMLERİ

Apple Watch’unuzdaki düzensiz ritim bildirme özelliği, atriyal fibrilasyonu (AFib) düşündürebilecek dengesiz bir ritmi kontrol etmek için bazı bazı kalp atışınıza bakar. Düzensiz ritim bildirimleri, bilekten nabızı ölçmek için optik kalp sensörünü kullanır ve kullanıcı dinlenirken de kalp atımından atım aralıklarındaki değişkenliği arar. Algoritma peş peşe AFib’i düşündüren düzensiz bir ritim tespit ederse, bir bildirim alırsınız ve de tarih, saat ve kalp atış hızı Sağlık uygulamasına kaydedilir.

KARDİYO FİTNESS ÖZELLİĞİ

Kardiyo Fitness özelliği de, VO2 Max tahmini ya da vücudunuzun egzersiz yaparken oksijen alma yeteneğini de sağlamakta.

Apple Watch, sağlık durumunuz hakkında bilgi edinmek için bilimsel yönden doğrulanmış bir VO2 Max tahmini verebilmektedir.

AFİB GEÇMİŞ ÖZELLİĞİ

Apple Watch AFib belirtileri gösterdiği süreyi size tahmin eden AFib Geçmişi’ni paylaştı.

Bu özellik kullanıcıların uyku, egzersiz, ağırlık gibi AFib için geçirilen süreyi etkileyebilecek bazı yaşam faktörlerini izlemesine izin veriyor.

AFib özelliği güncel olarak dünyada 100’den fazla ülke ve bölgede kullanıma sunuldu. Fakat bilindiği üzere Türkiye’de bu özellik henüz herhangi bir şehir veya bölgede destek vermiyor.


Geri Dön