05 / 05 / 2024

Twitter'ın yeni çıkacak özelliği fakecileri üzecek! Hesap onayı için yeni adım geldi

Twitter'ın yeni çıkacak özelliği fakecileri üzecek! Hesap onayı için yeni adım geldi

Bugünlerde Twitter ile ilgili manşetlere çıkan hiçbir haber olumlu görünmüyor. Ve ne yazık ki, en sonuncu gelmesi planlanan özelliği büyük bir kullanıcı kitlesini üzebilir.  Bu yüzden hazır olun, çünkü hesap onayın için kimliğinize ihtiyacınız olabilir.



Görünüşe göre mikroblog devi, kimlik doğrulama adı verilen yeni bir özellik getirmek istiyor. Adından da anlaşılacağı gibi, Elon'un ekibi platformu sürekli  olarak geliştirmek istiyor ve bu hareket, platformdaki birinin yalnızca bir taklit değil, gerçek bir kişi olup olmadığını doğrulamaya yardımcı olacak. 

Twitter'da artan kimliğe bürünme sorunuyla birlikte, bir doğrulama sistemi de birçok kişinin platformda yanlış bilgilendirmeden kaçınmasına yardımcı olacaktır. Bir sızdıran tarafından paylaşılan bir görsel, Almanca yazılmış olmasına rağmen bu doğrulama sürecinin bir görselini gösteriyor.

Twitter ın yeni çıkacak özelliği fakecileri üzecek! Hesap onayı için yeni adım geldi

Ancak bu, doğrulama sisteminin çoktan yolda olabileceğini gösteriyor. Kullanıcıların, kimliklerini doğrulamak için bir selfie ile birlikte yasal kimliklerini yüklemeleri gerekir. Bu hamle birçok fayda sağlarken, kullanıcı gizliliği ve veri güvenliği ile ilgili endişeleri de yeniden gündeme getiriyor. Ayrıca bu, platformun popüler yönlerinden biri olan anonimlikten de uzaklaşıyor. Anlamı, bu hareket iki ucu keskin bir kılıçtır.


Geri Dön