23 / 07 / 2024

Apple'dan milyar dolarlık anlaşma

Apple'dan milyar dolarlık anlaşma

Kendi çiplerini üretmesi planlanan Apple, Broadcom şirketi ile milyonlarca dolara varan anlaşmaya imza attı. Çok yıllı yeni iş birliği haberi ile herkesi şaşırttı. Apple’ın CEO’su Tim Cook, ABD ekonomisine yatırımlarımız devam edecek dedi.




Broadcom Inc nedir

Broadcom Inc., Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir küresel teknoloji şirketidir. Şirket, geniş bir yarı iletken, kablosuz ve geniş bant iletişim çözümleri yelpazesi sunar. Broadcom, hem tüketici elektroniği hem de endüstriyel sektörler için çeşitli ürünler üretir ve geliştirir.

Broadcom, farklı teknoloji alanlarında faaliyet gösteren birçok şirketi bünyesinde bulundurur. Yarı iletken çözümleri arasında mikroişlemciler, veri depolama çözümleri, ağ donanımları, fiber optik ürünler ve entegre devreler bulunur. Kablosuz iletişim çözümleri arasında Wi-Fi, Bluetooth ve GPS çipleri yer alır.

Apple dan milyar dolarlık anlaşma

Şirket aynı zamanda Ethernet anahtarları, yönlendiriciler ve fiber optik transceiver'lar gibi ağ ekipmanları da üretir. Geniş bant iletişim ürünleri arasında kablo modemleri ve set üstü kutuları bulunur. Broadcom'un ürünleri, tüketici elektroniği, telekomünikasyon, veri merkezi, otomotiv, sağlık ve endüstriyel sektörlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Broadcom, teknoloji alanında lider bir şirket olarak kabul edilir ve müşterilerine yüksek kaliteli ve yenilikçi çözümler sunmayı hedefler. Şirketin ürünleri birçok farklı cihaz ve ağ altyapısında kullanılırken, aynı zamanda telekomünikasyon operatörleri ve büyük kurumsal müşterilere de hizmet vermektedir.


Geri Dön