03 / 05 / 2024

Apple'dan milyar dolarlık anlaşma

Apple'dan milyar dolarlık anlaşma

Kendi çiplerini üretmesi planlanan Apple, Broadcom şirketi ile milyonlarca dolara varan anlaşmaya imza attı. Çok yıllı yeni iş birliği haberi ile herkesi şaşırttı. Apple’ın CEO’su Tim Cook, ABD ekonomisine yatırımlarımız devam edecek dedi.



Apple, tedarik zincirlerini sürekli olarak çeşitlendiriyor, Hindistan ve Vietnam'da daha fazla ürün üretiyor ve çipleri Arizona'da yapım aşamasında olan yeni bir Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. tesisinden alacağını söylüyor.

İki şirket anlaşmanın boyutunu açıklamadı, Broadcom yalnızca yeni anlaşmaların Apple'a "bu ürünleri yapmak için yeterli üretim kapasitesi ve diğer kaynakları" tahsis etmesini gerektirdiğini söyledi.

Broadcom ve Apple daha önce Bernstein analisti Stacy Rasgon'un haziran ayında sona ereceğini söylediği üç yıllık, 15 milyar dolarlık bir anlaşmaya sahipti. İki firmanın işin ne kadar süreceği konusunda bir zaman çerçevesi vermemesine rağmen, gelişmenin Broadcom için olumlu olduğunu söyledi.

Rasgon, "O çıkıntıyı kaldırması iyi," dedi. “Broadcom, yıllar boyunca Apple ile bu uzun vadeli anlaşmaların birçoğuyla varlığını sürdürdü. Bazen onlara sahipler, bazen de yoklar.”

Apple, film toplu akustik rezonatör (FBAR) çipleri olarak bilinenler için Broadcom'a dokunacağını söyledi. FBAR çipleri, iPhone'ların ve diğer Apple cihazlarının mobil veri ağlarına bağlanmasına yardımcı olan bir radyo frekansı sisteminin parçasıdır. Apple CEO'su Tim Cook yaptığı açıklamada,

 Apple dan milyar dolarlık anlaşma

"Apple'ın tüm ürünleri burada, Amerika Birleşik Devletleri'nde tasarlanıp üretilen teknolojiye dayanıyor ve Amerika'nın geleceğine sarsılmaz bir inancımız olduğu için ABD ekonomisine yatırımlarımızı derinleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Apple, şu anda Broadcom'un Fort Collins FBAR filtre üretim tesisinde 1.100'den fazla işi desteklediğini belirtti.
kaynak: REUTERS

Apple'dan milyar dolarlık anlaşma


Geri Dön