11 / 05 / 2024

Apple'dan yeni hamle! Şimdi bankalar düşünsün!

Apple'dan yeni hamle! Şimdi bankalar düşünsün!

Apple, Apple Card hizmetine ekleyeceği yeni özellikle bankalaşma yoluna gidiyor. Şirket, artık tasarruf hesabı açılmasına izin verecek.



Şirkete göre, tasarruf hesaplarında sınır yok. Diğer bir deyişle, 1 dolar yatıran bir kullanıcı 1 dolar faiz kazanacaktır. Bu, kullanıcıların tasarruf hesapları açma ve yatırılan fonlardan faiz kazanma fırsatına sahip olduğu anlamına geliyor.

ShiftDeleteNet'te yer alan habere göre; kullanıcılar, tasarruflarını daha da genişletmek için tasarruf hesaplarına ek para yatırmak için bağlantılı banka hesaplarını da kullanabilirler. Apple'dan gelen bu özelliğe benzer yenilikler çeşitli platformlarda yapıldı. PayPal kısa süre önce yıllık yüzde 2,45 faiz oranıyla bir tasarruf hesabı ekledi. 

Bir iPhone modeli daha adaya veda ediyor!

Şirkete göre, tasarruf hesabı seçeneği önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak. Ancak günlük nakit bakiyelerinin faiz oranının ne olacağı henüz açıklanmadı. Ayrıca Apple Card'ın Türkiye'de geçerli bir hizmet sunmadığını da unutmayın. Bu da ülkemizde tasarruf hesabı olmadığı anlamına geliyor.


Geri Dön