Ekonomi

Araba alacaklar elini çabuk tutsun! Bakandan açıklama geldi! 7 gün içinde araba almayan başını taşlara vurur!

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, araba almak için ÖTV indirimi bekleyenlere açıklama yaptı. İşte detaylar!Yılbaşı turları öncesi ÖTV indirimi olmadan araba almak isteyenler aracımıza sahip olun

ÖTV indirimi bekleyenlere Bakan Nebati’den az önce uyarı geldi. Yılbaşı turları öncesi ÖTV indirimi olmadan araba almak isteyenler aracımıza sahip olun.  İşte haberin detayları…

ÖTV'de indirim bekleyenlere kötü haber verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, otomobil sahibi olanlara ÖTV indirimi bekleyen vatandaşlara haber verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı. Yeni yılda ÖTV indirimi yapılmayacak.  Araba almak isteyenler yılbaşından hemen önce fiyatlarda artış olmadan şu anki fiyatları ödeyerek arabasını alsınlar. Aksi takdirde yılbaşında sıfır otomobil fiyatlarında artış yaşanacak.

Bakan Nureddin Nebati, Yeni Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Burada da gazetecilerin sorularına cevap veren Maliye Bakanı, otomobil alırken ÖTV indirimi olmasını umut eden vatandaşlara kötü haberi verdi. Bakan Nebati, araç sahibi olduğu için ÖTV indirimi bekleyen kişilerin umutlarını suya düşürdü ve böyle bir indirimin olmadığını açıkladı. Yani yeni yılda 2023’te ÖTV indirimi olmayacak. Bu nedenle araç sahipleri yeni yılda yükselecek olan araba fiyatlarından önce iyi bir karar vermeli.

KONUT DESTEĞİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, gayrimenkulde özel model üzerinde çalıştıklarını, alt ve orta gelirli vatandaşlara erişim için destek paketi hazırladıklarını açıkladı. Bakan Nebati, konut piyasasında manipülasyona izin vermediklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı; “Buradaki çalışmamızı neticelendirmeden önce gayrimenkul piyasasını tamamen yakın bir mercek altına aldık. Herhangi bir spekülatif veya manipülatif işlem yapan olursa tamamının bilgileri, kayıtları takibimize alınacaktır. Çok sıkı takip ettik. Manipülasyona asla izin vermeyeceğiz. Herkesin verilerini izliyoruz”.

OTOMOBİLDE ÖTV İNDİRİMİ OLMAYACAK

ÖTV indirimi olacak mı? Herkesin merakla beklediği bu soruya Maliye Bakanı Nurettin Nebati cevap verdi. Araç sahibi olmak için ÖTV indirimi bekleyenler için kötü haber veren Bakan Nebati gündemde bulunan Otomotivde ÖTV indirimlerinin olmadığına belirtti ve yani Yeni yıl içerisinde ÖTV indirimleri olmayacağı sözlerine ekledi.

Aile Destek Programı zam geldi mi? Aile Destek Paketi zammı ne zaman yatacak?

İslam Memiş’ten yıl sonu tahmini! Altını olanlar inanamayacak! Gram altın 10 gün sonra bu rakamda olacak!

TOKİ’ye başvuranlar dikkat! Asgari ücret zammı TOKİ’yi de etkileyecek! 2023 TOKİ taksit tutarları!