29 / 04 / 2024

Araba almak isteyenlere kötü haber! Sektör temsilcileri duyurdu! 1 ay sonra büyük zam geliyor...

Araba almak isteyenlere kötü haber! Sektör temsilcileri duyurdu! 1 ay sonra büyük zam geliyor...

Otomobil fiyatlarındaki artış devam ederken, sektör temsilcileri otomobil fiyatlarına bir ay sonra büyük zam geleceğini duyurdu.



Otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşlar, bayilerin kampanyalı ve güncel fiyatlarını araştırıyor. Otomobil piyasasında Mart 2024 fiyat listesini güncellendi. Sektör temsilcileri ise gelecek zamları işaret ederek, araba fiyatlarının daha da yükseleceğini açıkladı.

OTOMOBİL FİYATLARINA NİSANDA BÜYÜK ZAM GELİYOR

Şubat ayında satışlarıyla rekor kıran sıfır otomobillere, mart ayında ortalama yüzde 5 oranında zam geldi. Zammı gören tüketicinin büyük bir çoğunluğu 2 el araba aldı. 

Halk TV'nin sektör temsilcilerine dayandırdığı habere göre, martta ortalama yüzde 5 oranında zamlanan otomobil fiyatlarına nisan ayında bir zam daha geleceği belirtiliyor. Sıfır otomobile mart ayında yüzde 5 zam gelmesiyle tüketiciler rotayı ikinci el araba piyasasına çevirdi. 

 

EN ÇOK HANGİ İKİNCİ EL ARABALAR TERCİH EDİLİYOR?

İkinci el piyasasında en çok fiyatı 1 milyon liranın altında olan araçlar tercih ediliyor. 500 bin ila 1 milyon arasındaki araçların hızlı satıldığı belirtiliyor.

Galericiler, elindeki 2019 model bir aracın fiyatının 4 milyon lira olduğunu ve bu aracın 2 aydır galerinin önünde beklediğini söyledi.

ŞUBATTA EN ÇOK SATILAN OTOMOBİLLER HANGİLERİ?

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın şubat ayında en fazla satışı gerçekleştirilen markalar Fiat, Renault ve Citroen olarak sıralandı.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, geçen ay otomobil ve hafif ticari araç satışları, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu.

Şubatta otomobil satışları yüzde 39,67 artışla 82 bin 277 olurken, hafif ticari araç satışları yüzde 6,6 yükselişle 23 bin 713 olarak kayıtlara geçti.

Geçen ay binek ve hafif ticari olmak üzere toplam satışlarda 13 bin 560 ile Fiat ilk sırayı aldı. Fiat'ı, 12 bin 903 satışla Renault, 7 bin 730 satışla da Citroen takip etti.

Satış sıralamasında Citroen'in ilk 3'e girmesi dikkati çekti. Ford, 7 bin 145 satışla dördüncü, Volkswagen 6 bin 730 satışla beşinci sırada yer aldı.

Hyundai fiyat listesi 2024 belli oldu! i10, i20, Elantra, Kona N Line ve Tucson N Line  Mart 2024 fiyatları

En ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

Uzman isim açıkladı: Bu otomobiller yarı fiyatına satılıyor! Otomobil almak isteyenler için yeni yol...

Geri Dön