23 / 07 / 2024

Araba almak isteyenlerin beklediği gün geldi! ÖTV’yi artık dert etmeyin!

Araba almak isteyenlerin beklediği gün geldi! ÖTV’yi artık dert etmeyin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Araç alacak kişilere müjdeli haber verildi. İşte detaylar!




VERGİ MUAFİYETİNİN ALANI GENİŞLEDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri çerçevesinde duyurduğu müjde ile esnaflar için ÖTV kaldırıldığını söyledi. Esnafların ticari araçlarını yenilerken artık ÖTV ödemeyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi muafiyetinin kapladığı alanı genişletip, evlerde imal ettikleri ürünleri internette satan esnafları da vergi muafiyeti kapsamına dahil ettiğini de dile getirdi.

1 Ağustos 2002 yılında yürürlüğe giren ve uzun yıllardır vatandaşlar tarafından kesilip, alınan özel tüketim vergisi yani ÖTV, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 14 Mayıs günü yapılacak olan seçimleri kapsamında alınan yeni karar ile kaldırıldığının müjdesi verildi. Bu karar doğrultusunda esnaflara dair olarak ticaret ve ticari hacmin genişletilmesi amaçlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa dair vergi muafiyeti kapladığı alanı genişleterek, esnafın ticari araçlarını yenilerken ÖTV ödenmeyeceğini duyurdu. Buna ek olarak da evlerde imal ettikleri ürünleri internette ve aynı şekilde benzeri platformlarda satan esnafları da vergi muafiyeti kapsamına aldıklarını ifade ettiler. Muafiyet sınırını da 320 bin TL 700 bin TL’ye çıkarılarak esnafların daha fazla avantaj sağlamalarına katkıda bulunulacak.

ÖTV ÖDENMEYECEK!

Geçtiğimiz senelerde yapılan düzenleme ile basit usülde vergilendirilen esnafların kazançlarını gelir vergisinden ayrı tutulduğunu yineleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sene basit usule bağlı olma limitlerini tekrardan düzenlediklerini ve bu şekilde de mevcut hadleri geçen esnafların halihazırda basit usülde vergilendirmeye devam edebileceklerini açıkladı.

Bunun ile birlikte, büyükşehirlerde faal olan 80 bin pazarcı esnafının kazançlarını da gelir vergisi istisnası uygulamasına dahil ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ticari araç değişiminde de ÖTV muafiyeti getirildiğini belirtti. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği ve kamyon ile ticari yük taşımacılığı yapan esnafların aynı cins taşıtlarını hatırlatarak ÖTV ödemeyeceklerini ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön