05 / 05 / 2024

Arabası olanlar dikkat! Yağmur gibi zamlar geliyor! O düzenleme iptal edildi!

Arabası olanlar dikkat! Yağmur gibi zamlar geliyor! O düzenleme iptal edildi!

Anayasa Mahkemesi Zorunlu trafik sigortasında teminat bedelini etkileyecek çok kritik kararlar aldı. Bu çerçevede zorunlu mali sorumluluk sigortası çerçevesinde ödenecek destekten yoksun kalma tazminatıyla sürekli sakatlık tazminatıyla ilgili düzenlemeler iptal edildi.



Anayasa Mahkemesi, zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamında ödemesi gerçekleşecek destekten yoksun kalma tazminatı, sürekli sakatlık tazminatı ve motorlu taşıtın değer kaybı tazminatının hesaplanmasıyla ilgili esasların iptali kapsamında açılan davayı sonuçlandırdı. Buna göre mahkeme ilk iki maddenin iptal edilmesine karar verdi. Sigorta firmaları artan maliyetler yüzünden bu branştan zarar ettiklerini öne sürüyorlar.

Edinilen bilgilere göre, bir süredir sektör düzenleyicileri şirket yetkilileriyle toplantılar yaparak problemi çözmeye çalışıyor. Bazen de cezalar getirilerek problem ortadan kaldırılmaya çalışılsa bile bu konuda sancılı süreç devam ediyor. Bazı acenteler şirketlerinin hala zorunlu sigorta yapma konusunda tereddütlü davrandığını öne sürüyor. Öte yandan, zorunlu trafik sigortasında tazminat ödeme hesaplarındaki bu iptallerin, tazminat alma süreçlerini uzatacağı düşünülüyor.

 Arabası olanlar dikkat! Yağmur gibi zamlar geliyor! O düzenleme iptal edildi!

MAHKEMELERE GÖREV DÜŞECEK

Bazı sigortacılar firmaların hesaplama dayanağından yoksun kalacakları, tazminat hesaplarında mahkemeye gidileceği ve süreçlerin uzayacağını söylüyor. Sektör temsilcileri alınan kararların sigorta firmalarının değer kaybı, ölüm ve sakatlık tazminatlarını hesaplama kurgusunu ortadan kaldırarak selahiyeti mahkemelere ve mahkemelerin alacağı karara bağlayacağı anlamına geldiğini ifade ediyor.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön