02 / 05 / 2024

Destekler yağmur gibi yağıyor! Aylığınıza yüzde 20 artış olabilir

Destekler yağmur gibi yağıyor! Aylığınıza yüzde 20 artış olabilir

Bu aralar emekli, işsiz, anne ve öğrenci her kesime destekler yağmur gibi yağarken, bir müjde de 2000 öncesi Bağ-Kur'lu vatandaşlara geldi. SGK'ya geçmesi durumunda emekli aylıklarına yüzde 15 ile yüzde 20 arasında bir artış meydana gelecek.




Emeklilik, çalışma hayatında belirli bir süre çalıştıktan sonra, emekli aylığı ve diğer sosyal güvenlik haklarına sahip olma durumudur. Emeklilik, farklı ülkelerde farklı kurallara ve yaş sınırlarına bağlı olarak farklılık gösterir.


Emeklilere Bağ-Kur Müjdesi!

Emekli maaşına 2023 senesinde yapılan zam ile beraber yeterli bulmayan emekli vatandaşın ödemelerini çoğaltmak için yeni yollar aranıyor. Emeklilik planlaması ile maaşlarını çoğaltma çabasında olan emeklilere verilen zamlar, enflasyon bilgilerine göre farklılık gösteriyor.

Yapılan açıklamalara göre 2000 senesinden önce Bağ-Kur üstünden sigortası yatan vatandaşların SGK'ya geçmesi halinde emekli aylığında artış olacak. Sabah aracılığı ile paylaşılan habere göre sorulan, "1994 semesinde Bağ-Kur'lu oldum, son 3,5 senedir SSK'lı olarak çalışıyorum. Hangi kurum üzerinden emekli 
olamam daha avantajlıdır?" soru gündem oldu.

Destekler yağmur gibi yağıyor! Aylığınıza yüzde 20 artış olabilir
SSK ve Bağ-Kur'dan Sigortası Yatanlar Nasıl Emekli Olur?

Çalışma yaşamı boyunca bir sigortalı bir kişinin hem SSK hem de Bağ-Kur üstünden priminin yatırılması durumunda son 7 senenin en sonuncusu 2.520  günün prim statüsü incelenir. Hangi sigorta kurumunun primi daha fazla olursa sigortalı çalışan primi fazla olan sigorta şirketinin şartlarına bağlı olarak emekli olur.

Bağ-Kur priminizin ödenmesi ve daha sonrasında 1.260 gün SSK primi oluşması durumunda EYT kapsamında sizlerde faydalanarak SSK'dan emeklilik hakkı kazanırsınız. Belirtilen durumlarda ise emekli olabilirken aylığınız daha yüksek olacaktır.

 


Geri Dön