17 / 05 / 2024

Araç alacaklar müjde! İndirimler başladı

Araç alacaklar müjde! İndirimler başladı

6 ay ve 6 bin kilometre sınırlamasının başlamasına bir hafta kala, galericiler ellerinde bulunan sıfır araçları yasal düzenlemeye takılmaması için çeşitli kampanya ve indirimlerle satmaya çalışıyor.



SIFIR KM 5 BİN ARAÇ SATIŞTA

Yeni Şafak’ın haberine göre; birçok firmanın ve bireysel satıcının da yer aldığı 'sarı site' olarak tabir edilen online araç satış platformunda galerilerin son bir ay içinde verdiği ilanlar arasında halihazırda 5 bine yakın sıfır ikinci el araç satışa hazır şekilde bekliyor.

Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ağustos ayında 700 bine yakın aracın devri yapıldı. Devri yapılan araçların yüzde 68'ini ise otomobiller oluşturuyor. Temmuz ayında yapılan 650 bin adede oranla yüzde 7 artış gösteren devir işlemi galericinin paniğini de 50 bin araçlık farkla ortaya koydu.

Araç alacaklar müjde! İndirimler başladı

SATILMAYAN ARACIN AYLIK MALİYETİ 10 BİN TL

Düzenlemeyle elde kalacak sıfır ve ikinci el araçların galericiye maliyeti ise pahalıya patlayacak. Satılamayan her aracın aylık ortalama giderinin kiralar ve saklama koşullarının yanı sıra sermayeyi çevirememe riskinin en uygun fiyatlı otomobillerde bile 10 bin lirayı bulduğunu ifade eden otomotiv yetkilileri, günümüz koşullarında aracın 6 aylık maliyetinin 60 bin lirayı geçeceğini belirtti. Yüksek fiyatlı araçlarda ise maliyet aynı oranda katlanıyor.

Avrupa’da enerji krizi büyüyor! Hapis cezası gelebilir

Karaca’dan muhteşem Eylül indirimi! Sepette her şey yüzde 50 indirimli! 8 Eylül 2022 fiyat listesi…

Buğday fiyatları uçtu! Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda!


Geri Dön