03 / 05 / 2024

Araç alacaklar müjde! İndirimler başladı

Araç alacaklar müjde! İndirimler başladı

6 ay ve 6 bin kilometre sınırlamasının başlamasına bir hafta kala, galericiler ellerinde bulunan sıfır araçları yasal düzenlemeye takılmaması için çeşitli kampanya ve indirimlerle satmaya çalışıyor.



Ticaret Bakanlığı'nın geçtiğimiz ay yasal düzenleme yaptığı ve denetimlerine 15 Eylül'de başlanacak olan  6 ay ve 6 bin kilometre sınırlamasında son bir haftaya girildi.  Galericiler ise 15 Eylül’de başlayacak olan yasal düzenlemeye takılmamak için ellerinde bulunan sıfır araçları çeşitli kampanya ve indirimlerle satmaya çalışıyor.

50 BİNDEN FAZLA OTOMOBİL VAR

Sektör uzmanları tarafından galeri, online satıcı ve kurumsal şirketlerin elinde 50 binden fazla sıfır ikinci el olduğu ifade ediliyor.

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen online kurumsal araç alım satımı yapan firmaların elinde 28 binden fazla sıfır araç olduğu anlaşılırken, galerilerin elinde ise 18 binden fazla sıfır ikinci el araç olduğu biliniyor.

Haksız rekabet ile kazancını katlamak isteyen ve ana işi otomotiv olmamasına rağmen al-sat yapan şirketler ile birlikte rakamın daha da yükseldiği yetkili satıcılar tarafından vurgulanıyor.

Araç alacaklar müjde! İndirimler başladı

 


Geri Dön