27 / 04 / 2024

Araç kiralama sisteminde benzinli araçlar tercih ediliyor...

Araç kiralama sisteminde benzinli araçlar tercih ediliyor...

Araç satın almada olduğu gibi araç kiralamada da hangi aracın seçileceğine karar verirken aracın yakıt türü önemli bir hal almaktadır. Benzinli araçların kiralama ücretleri diğer yakıt türleri ile çalışan araçlara göre daha uygun olabiliyor. İşte haberin ayrıntıları...



Yakıt masrafları, araç kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir konudur. Buna göre, tüketiciler sadece araç satın alırken değil araç kiralama yaparken bile depo maliyetini düşünerek tercihlerini yapmaktadırlar. 

Dizel, elektrikli ve hibrit yakıtlı araç seçenekleri olsa dair kiralamada uzun yol performansı sayesinde hala en fazla benzinli araçlar tercih edilmektedir. Benzinli araçların çok fazla tercih edilmesinde bu araçların kiralama ücretlerinin ortalama yüzde on oranında daha uygun olması da etkili olmakta. Araç kiralama verileri kapsamında 2023 senesinde kiralanan araçlar içerisinde benzinli araçların oranı yüzde 63, benzinli araçların oranı yüzde 27, hibrit motora sahip araçların kiralanma oranı yüzde 9 olarak gerçekleşti.

Araç kiralama sisteminde benzinli araçlar tercih ediliyor...

cnnturk.com'da yer alan habere göre; Araç Kiralama Yöneticisi Zafer Sağlam, yüksek performansa sahip olan benzinli araçların özellikle kısa dönemli kiralamalarda daha çok tercih edildiğini belirttiler. Şehir içi ve uzun süre kiralamalarda ise dizel araçların öne çıktığını ifade edilerek Araç Kiralama Yöneticisi Zafer Sağlam elektrikli araçlarla ilgili olarak da "2023 senesinde elektrikli araçların kiralanma oranı yalnızca yüzde 0,4 olsa da bu oranın 2024 senesinde artması bekleniyor. Ancak son zamanda çok çeşitli marka ve modelde elektrikli araçların erişilebilir olması ve her geçen gün yeni markalarla arzın artmasıyla birlikte tüketicilerin elektrikli araçlara ilgisi arttı. Bu süreçte elektrikli araç sürüş deneyimi yaşamak için araç kiralamak da  ideal bir seçenek oluyor. Çünkü tüketici elektrikli araç kiralayarak elektrikli araç satın almadan diledikleri sürede bu araç türünü deneyimleme imkanına sahip oluyor." ifade edildi.

Araç kiralamada yeni dönem! Büyükşehirlerde yaşayanlar dikkat! Araç kiralamadan önce hemen bakın!

Kiralık araçlara talep arttı! Aylık araç kiralama 25 bin liradan başlıyor!

Araç kiralama fiyatlarında 4 ayda yüzde 42’ye varan artış


ARAÇ KİRALAMA NEDİR?

Araç kiralama demek  bir araç için miktar ödeme yaparak  aracı sınırlı sürede kullanmasıdır. Başka bir ifade ile, küçük bir miktar ödeyerek belirli bir sürede kiracının araca sahip olduğunu söyleyen resmi bir sözleşmeye imza atmak ve takip etmektir. Bu sözleşme aylık ödemeleri de zorunlu kılmaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön