03 / 05 / 2024

Araç muayene süreleri uzatıldı: O tarihten sonraki 30 güne dikkat! Cezalar iptal olacak!

Araç muayene süreleri uzatıldı: O tarihten sonraki 30 güne dikkat! Cezalar iptal olacak!

Deprem nedeniyle OHAL ilan edilen şehirlerde Mayıs'a kadar araç muayene süresi donduruldu. İşte bakanlıktan yapılan o açılama...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıma sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle OHAL ilan edilen illerde araç muayene süresinin Mayıs’a kadar dondurulduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Olağanüstü Hal ilan edilen şehirlerdeki araç muayene işlemlerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin Resmi Gazetede yayımladığı belirtildi. 

OHAL ilan edilen şehirlerde araç muayene süresi uzatıldı:

– Kahramanmaraş
– Adana
– Adıyaman
– Diyarbakır
– Gaziantep
– Hatay
– Kilis
– Malatya
– Osmaniye
– Şanlıurfa

TRAFİK CEZALARINA İPTAL!


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada “Olağanüstü hal ilan edilen şehirlerde yaşayan vatandaşlarımıza ait araçlar ile 6 Şubat tarihinden sonra bu illerde bulunduğunu belgelendiren araçların muayenelerinin geçerlilik süreleri uzatılmıştır. 6 Şubat’tan itibaren olağanüstü hal süresi sonuna kadar dolanların araç muayene işlemleri, olağanüstü hal süresinin sona erdiği tarihten itibaren bir ay sonrasına kadar geçerli sayılacaktır. OHAL süresinin bitmesinden 30 gün sonrasına kadar vatandaşlarımız araçlarını istedikleri yerde muayene ettirebileceklerdir. Bu dönemde muayene yaptırmadığı gerekçesiyle düzenlenen trafik cezaları da geçerli sayılmayacaktır” ifadelerine yer verildi.


Geri Dön