29 / 04 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Borcunu geciktirenlere kötü haber

Araç sahipleri dikkat! Borcunu geciktirenlere kötü haber

Hazine ve Maliye Bakanlığı, köprü, otoyol ile karayollarında bulunan gişelerden ücret yapmadan yapılan geçişlerini düşünerek ödeme süresinde değişikliğe gitti. Ödeme süresinin 45 günü geçmesi dahilinde ise geçiş ücreti ve 4 katı cezai şeklinde olacak. İşte detaylar…



Hazine ve Maliye Bakanlığı, araç sahiplerini ilgilendiren bir düzenleme yaptığını duyurdu.

Bakanlık tarafından açıklanan bilgilere göre; köprü, otoyol ve karayollarındaki gişelerden ödeme yapılmaksızın gerçekleşen geçişler için süre ve bununla birlikte uygulanan para cezası değişti.

Bahsi geçen düzenleme, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Tahsilat Genel Tebliği, Resmi Gazete'de bugün yayımlandı.

Geçtiğimiz 5 Temmuz'da yürürlüğe giren, "Devlet Memurları Kanununda ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu" ile birlikte otoyol ya da köprü geçişlerinde ödeme yapılmadan oluşan geçişler için düzenlemenin bulunduğu hatırlatıldı.

DÖRT KATI CEZA UYGULANACAK

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ kararına istinaden, ödeme yapılmadan gerçekleşen geçiş tarihinden sonraki ilk 15 günlük süreçte sadece geçiş ücreti alınıp, 15 ve 45 gün arasında geçiş ücreti bununla birlikte bu ücretin 1 katı tutarında idari para cezası alınacaktır.

Fakat sürenin 45 günü geçmesi sebebiyle ise geçiş ücreti ve 4 katı cezai işlem uygun görülecek.

Söz konusu uygulama, kanunun yürürlüğe girdiği 5 Temmuz 2022 itibarıyla 45 gün öncesini hedef alan 21 Mayıs 2022 ve sonrasında yapılan ve ücreti ödenmeyen geçişler için geçerli sayılacak.

Araç sahipleri dikkat! Borcunu geciktirenlere kötü haber

 


Geri Dön