01 / 05 / 2024

Araç sahiplerine kötü haber! Masraf resmen 3 katına çıktı!

Araç sahiplerine kötü haber! Masraf resmen 3 katına çıktı!

Milyonlarca araç sahiplerine kötü haber geldi ve kasko fiyatlarının tam 3 katına çıktığı öğrenildi. Haberi alan araç sahipleri, araçlarına kasko yaptırmaya korkar hale geldi.



Araba sahipleri yüksek kasko fiyatları nedeniyle şikayetçi. Zira fiyatlar sadece bir senede 3 kat arttı. Fiyatların yüksek döviz kuru, artan araç ve yedek parça fiyatları nedeniyle arttığı ifade ediliyor. 2023’ün ilk üç ayında, hasar dosyası başına ortalama tazminat rakamı kaskoda 15 bin lira oldu. Aynı zamanda, zorunlu trafik sigortası da 11 bin lira olarak gerçekleşti.

Araç sahiplerine kötü haber! Masraf resmen 3 katına çıktı!

KASKO FİYATLARI 3 KATINA ÇIKTI

Indicata'dan edinilen verilere göre, sigorta sektörü yetkilisi Muhammed Karakum, “2023’ün Ocak-Mart dönemlerinde, hasar ödeme rakamları fazlasıyla yükseldi. Parça maliyetlerindeki ve işçi ücretindeki artış bunun sebebi oldu" dedi. Bunun yanı sıra, 2022 senesinde ortalama 5 bin liraya yaptırılan bir kasko poliçesinin bu sene 15 bin lira bandında yapıldığını söyledi. Muhammed Karakum, 2022’de bin 200 liraya yapılan trafik poliçesinin ise 2023’te 3 bin lira dolaylarında yapılabileceğinin altını çizdir.

İşte detaylar...


Geri Dön