29 / 04 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Son gün 31 Ocak! Kim ne kadar ödeyecek?

Araç sahipleri dikkat! Son gün 31 Ocak! Kim ne kadar ödeyecek?

Araç sahiplerinin ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez ödediği Motorlu Taşıt Vergisi (MTV)’de son ödeme tarihi 31 Ocak. Peki bu tarihe kadar hangi araç sahibi ne kadar ödeyecek.



Yapılan açıklamaya göre, MTV bu yıla ilişkin ilk taksiti ile borç yapılandırmasına ilişkin taksit ödemelerinin 31 Ocak Salı gün sonuna kadar yapılması gerekiyor.

Söz konusu vergi, taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerin vergi dairesince her yıl ocakta yıllık olarak tahakkuk ettiriliyor ve ocak ve temmuz olmak üzere eşit 2 taksitte ödeniyor. İşte bu ilk taksit ödeme süresi 31 Ocak Salı günü sona eriyor.

Bu nedenle mükelleflerin, İnteraktif Vergi Dairesinden veya mobil uygulamasından (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) 02.00-23.45 saatlerinde anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kartları ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri aracılığıyla ve PTT şubelerinden ödenebiliyor.

 Araç sahipleri dikkat! Son gün 31 Ocak! Kim ne kadar ödeyecek?

DEĞERLEME ORANI YÜZDE 61,5 OLARAK BAZ ALINDI

Bu yıla ilişkin MTV tutarları, Cumhurbaşkanı Kararı gereği yüzde 122,9'luk yeniden değerleme oranı yerine yüzde 61,5 baz alınarak hesaplandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön