14 / 05 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Son gün 31 Ocak!

Araç sahipleri dikkat! Son gün 31 Ocak!

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ödeme dönemi başladı. Motor silindir hacmine göre yeni yılda vergi ödemesi 1313 lira ile 1576 lira arasında değişecek...



YAPILANDIRMADA TAKSİT ÖDEMELERİ VE KDV BEYANNAME VERME SÜRELERİ

 

Ayrıca KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilmesi ve tahakkuk eden vergilerin ödenmesine ilişkin süreler de yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Ocak'a kadar uzatıldı.

Ayrıca 7256 numaralı konfigürasyonda 7. taksit, 7326 numaralı konfigürasyonda 3. taksit ay sonuna kadar ödenecektir. Bu yılın vergi takviminde, 2021 yılı Ekim-Kasım-Aralık 2021 dönemi için mükelleflerin tazmin katkı payı, 2021 Aralık ayı turizm payı, iletişim vergisi, dijital hizmet vergisi beyannamesi, 2021 yılında kullanılan defterlerin istenmesi halinde yıllık ücretlerinin ödenmesi Kanuni defterlerin ara onay tarihi 31 Ocak olarak belirlendi.

Araç sahipleri dikkat! Son gün 31 Ocak!

YAPILANDIRMADA TAKSİT ÖDEMELERİ VE KDV BEYANNAME VERME SÜRELERİ

 

Ayrıca, yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle 26 Ocak sonuna kadar verilmesi gereken KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilmesi ve tahakkuk eden vergilerin ödenmesine ilişkin süreler 31 Ocak'a kadar uzatıldı.

Yapılandırma, üçüncü taksitler ay sonuna kadar ödenecek. Bu yılın vergi takviminde, 2021 yılı Ekim-Kasım-Aralık 2021 dönemi için mükelleflerin tazmin katkı payı, 2021 Aralık ayı turizm payı, iletişim vergisi, dijital hizmet vergisi beyannamesi, 2021 yılında kullanılan defterlerin istenmesi halinde yıllık ücretlerinin ödenmesi Kanuni defterlerin ara onay tarihi 31 Ocak olarak belirlendi.

Binlerce vatandaş yeni araç alan MTV ödüyor mu? MTV ödemeleri nereden  ve nasıl yapılıyor? MTV ödemeleri ne kadar oldu? gibi soruların cevaplarını merak ediyor. İşte merak edilenler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön