14 / 05 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Son gün 31 Ocak!

Araç sahipleri dikkat! Son gün 31 Ocak!

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ödeme dönemi başladı. Motor silindir hacmine göre yeni yılda vergi ödemesi 1313 lira ile 1576 lira arasında değişecek...



YENİ ARAÇ ALAN MTV ÖDER Mİ?

Araç yılın ilk 6 ayında alınmışsa ve ilk taksit süresi dolduktan sonra ilk taksiti bir ay içinde, ikinci taksiti Temmuz ayında ödenir.

MTV KREDİ KARTIYLA ÖDENİYOR MU?

Söz konusu vergi, İnteraktif Vergi Dairesi internet adresi (ivd.gib.gov. tr) üzerinden "hızlı ödeme" menüsüyle şifresiz olarak, Gelir İdaresi Başkanlığının mobil uygulamasından, "www.gib.gov.tr" üzerinden kart ve veya havale  ile ödeniyor.

MTV ÖDEMELERİ NE KADAR?

●1-3 yaş arası araçların 2021 MTV'si, motor silindir hacmi 1300 cc ve altında olanlara 1051 lira ile 1261 lira arasında uygulanacak.

● Motor silindir hacmi 1301 santimetreküp ile 1600 santimetreküp arasında olan aynı yaştaki otomobillerin vergisi 1830 lira ile 2 bin 197 lira arasında olacak.

● 1-6 yaş minibüsler için 1256 lira olacak.

2022 MTV oranı belli oldu!

2021 MTV ödemeleri belli oldu!

Elektrikli araba satışında rekor ilerleme! Araba fiyatlar ne kadar?

Dolar ve euroda son durum ne?

Altın fiyatlarında Fed depremi!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön