30 / 04 / 2024

Elektrikli araba satışında rekor ilerleme! Araba fiyatlar ne kadar?

Elektrikli araba satışında rekor ilerleme! Araba fiyatlar ne kadar?

Dünyada hızla yayılan elektrikli araçların kullanım oranı ve hizmet altyapısı Türkiye'de de artıyor. Peki Togg'un yollara çıkmasıyla daha da artması beklenen elektrikli araçlar için Türkiye'nin altyapısı ne kadar hazır?



Dünyada hızla yayılan elektrikli araçların kullanım oranı ve hizmet altyapısı Türkiye'de de artıyor. Peki Togg'un yollara çıkmasıyla daha da artması beklenen elektrikli araçlar için Türkiye'nin altyapısı ne kadar hazır? Elektrikli araç fiyatları ne kadar? Uzmanlar, Sputniknews için değerlendirmelerde bulundu.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Araçlarda hizmet altyapısı tamamen içten yanmalı motorlar üzerine kurulurken, elektrikli araçların devreye girmesiyle bu alanda yeni bir sektör doğdu. Elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşması için şarj istasyonları ve batarya yatırımları da kritik öne taşıyor.

Türkiye'nin otomobil alanındaki yeni yatırımı Togg da %100 elektrikle çalışan bir araç olacak. Bu kapsamda Togg piyasaya çıktığında şarj istasyonu altyapısının hazır olacağı şirket yetkilileri tarafından daha önce vurgulanmıştı. Togg CEO'su Merhmet Gürcan Karakaş,27 Aralık 2020’de bu alandaki yatırımlarını, “Şarj altyapısı gereksinimleri konusunda çalışmalar tüm paydaşların görüşleri alınarak tamamlandı. Hızlı ve yaygın alt yapı oluşumuna destek için Togg Akıllı ve Hızlı Şarj Çözümleri A.Ş. ile hazırlıklara başladık. 2022 itibarıyla kurulum çalışmalarına başlıyoruz” sözleriyle anlatmıştı.

Sputnik'e konuşan kaynaklar, Togg Akıllı ve Hızlı Şarj Çözümleri şirketinin kendi şarj istasyonu altyapısını kurabileceğini veya Türkiye'deki mevcut şarj istasyonu altyapısı için bir işletim modeli sistemi oluşturabileceğini belirtti. Peki Türkiye'deki elektrikli araçların fiyatları ne kadar?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön