17 / 05 / 2024

Elektrikli araba satışında rekor ilerleme! Araba fiyatlar ne kadar?

Elektrikli araba satışında rekor ilerleme! Araba fiyatlar ne kadar?

Dünyada hızla yayılan elektrikli araçların kullanım oranı ve hizmet altyapısı Türkiye'de de artıyor. Peki Togg'un yollara çıkmasıyla daha da artması beklenen elektrikli araçlar için Türkiye'nin altyapısı ne kadar hazır?



‘Türkiye’deki tüketiciler elektirikli araçlar konusunda henüz çok kararsız’

Unay, “Rakamlar umut verici olsa da Türkiye’deki tüketiciler elektrikli araçlar konusunda henüz çok kararsız. Henüz kullanıcı davranışı açısından belirgin bir kullanım ve daha sık mesafelerde şarj istasyonları yok” diye de ekledi. Unay, otomobillerdeki ve yakıt fiyatlarındaki artışın elektrikli otomobil kullanımını artırabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
''Türkiye buna benzer bir ekonomik tabloyu 2000’li yılların başında yaşamıştı artan kur ve yakıt fiyatları araçlarda daha ucuz bir yakıt sistemi olan LPG sistemine dönüşü hızlandırmıştı. Bu dönüşüm tüketici açısından ekonomik ve hızlıydı ayrıca tüketici LPG sistemine yapmış olduğu harcamanın faydalarını kısa sürede görebiliyordu. Son dönemlerde oluşan ekonomik belirsizlikler ve elektrikli araçların fiyatları göz önünde bulundurulduğunda böyle bir tercih için biraz zamana ihtiyaç var gibi görülüyor.''

Otomotiv üretimi duracak mı? Araba alacaklar dikkat!

Avrupa'da araba satışları 2021'de geriledi!

Otomobil piyasası can çekişiyor! BDDK'dan acil destek çağrısı!

Nefesler kesildi: Altın fiyatlarının seyri değişecek!

Döviz kurlarında son durum! Dolar bugün kaç lira?

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön