04 / 05 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Yeni düzenleme resmen belli oldu! Bu durumlarda tazminat talep edebileceksiniz

Araç sahipleri dikkat! Yeni düzenleme resmen belli oldu! Bu durumlarda tazminat talep edebileceksiniz

Ticaret Bakanlığı tarafından otomobil tamiriyle uğraşan esnafa yönelik meslek kılavuzu hazırladı. Buna göre; otomobil sahipleri araçlarının tamirinin gerektiği gibi yapılmadığını takdirde tazminat talep edebilecek.



Ticaret Bakanlığı'nın otomobil tamiriyle uğraşan esnafa yönelik meslek kılavuzu belli oldu. Uygulamaya göre, otomobil sahipleri araçlarının tamirinin gerektiği gibi yapılmadığı takdirde, Türk Borçlar Kanunu hükümlerince tazminat talep edebilecek.

DERHAL TÜKETİCİYE İADE EDİLECEK

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre kılavuzda, "Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden indirim yapılan tutar derhal tüketiciye iade edilir" ifadeleri yer aldı.

30 İŞ GÜNÜNÜ GEÇMEYECEK!

Açıklana klavuzda tamiratın yeniden yapılmasının gerektiği hallerde, söz konusu sürenin 30 iş gününü geçemeyeceği belirtildi. 

Otomobil onarımında doğrudan ürün satışı yapılmamasına karşın, değişim ya da onarım gerektiren parçaların esnaf tarafından tedarik edilerek ve müşteriye sunulduğu belirtilen kılavuzda, araca takılan parçanın ayıplı olması halinde de sözleşmeden dönme, indirim ve ücretsiz onarım hakkı olduğu bildirildi.

TAMİR FİYATLARINDA BÜYÜK FARKLAR VAR

Araç tamiri sektörünün avantajlı ve dezavantajlı noktalarına işaret edilen kılavuzda, tamirciliğin genç yaşta yüksek kazanç ve çok sayıda müşteri vaadettiği belirtildi. 

 Araç sahipleri dikkat! Yeni düzenleme resmen belli oldu! Bu durumlarda tazminat talep edebileceksiniz

SEKTÖRÜN EKSİK YÖNLERİ TESPİT EDİLDİ

Kılavuzda, yeni model araçlarda yaşanan arızaların tespit edilmesine yönelik eğitim ve tecrübe eksikliği, tamircilerin kullandığı test cihazlarının arıza tespitinde ancak yüzde 60-70 doğruluk imkanı vermesi de sektördeki zayıf yönler olarak tespit edildi. 

Araba alacaklar dikkat! Opel modellerinde yılın son fırsatları! 

Araba almak isteyenler dikkat! İkinci el araba fiyatlarındaki düşüş yavaşladı mı?

TÜİK açıkladı: İkinci el araba piyasası ekimde yüzde 5,2 düştü! 


 


Geri Dön