18 / 05 / 2024

Araç sahipleri şaşırıp kalmayın! 1 Mayıs’tan sonra o rakamlar sil baştan!

Araç sahipleri şaşırıp kalmayın! 1 Mayıs’tan sonra o rakamlar sil baştan!

Araç sahiplerine önemli bir duyuru yapıldı. O rakamlar artık sil baştan. İşte detaylar!



Yapılan yeni açıklama ile beraber araç sahipleri tarafından ödenecek trafik sigortası ile ilgili yeni bir düzenleme daha yapıldığı belirtildi. 1 Mayıs tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan karar çerçevesinde araç sahipleri artık yeni tutarlar çatısı altında ödeme yapacak. Yeni karar için açıklamalar sorgulanıyor.

YENİ RAKAMLAR AÇIKLANDI!

MTV ve ÖTV üzerinde yapılan zamlar ile beraber akaryakıt fiyatlarında da yaşanan değişiklikler yaşanmaya devam ediyor. Yaşanan gelişmeler trafik sigorta fiyatlarında da değişikliğe gidilmesine sebep oldu. Trafik sigorta fiyatlarında yapılan değişiklikler ile beraber yeni rakamlarda netlik kazandı.

SİGORTA PRİMLERİNDE DEĞİŞİME GİDİLİYOR!

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren yeni düzenlemeye dair araştırmalar tüm hızla sürerken, yeni kararın 1 Mayıs tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi. Türkiye'de bulunan 26 milyona yakın araç sahibinin ödediği primler üstünde değişiklikler yapıldı. Yeni basamak sistemi çerçevesinde Hasarlı sürücüler trafik sigortası olarak 17.598 TL ödeyecek. Bu bilgiler ile beraber sürücüler için ödenecek trafik sigorta primlerinin de 2.933 TL'ye düşeceği belirtildi. Yeni değişiklikler ile birlikte sigorta primleri üzerinde yüzde 16'lık bir artış yapılacağı ifade edildi. TL'de görülen değer kaybı yatırımlarını araca yapan vatandaşlar için etmek zorlu bir süreç olarak görülmektedir.

1 MAYIS'TA YÜRÜRLÜKTE

Trafik sigortası için yapılan yeni düzenleme 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek. Sigorta şirketleri için bir defaya mahsus olmak üzere nisan ayında yüzde 5 artış yapma hakkı olduğu duyurdu. Bu rakamların Mayıs ayında yüzde 7'lik bir artışa eşdeğer olduğu açıklanırken, Haziran ayında trafik sigorta primleri üzerinde yüzde 2'lik bir artış yapılacağı belirtildi.

Otomobiller için geçerli olacak bu düzenleme kapsamında Mayıs ayında bir kerelik yapılacak yüzde 5 artışın üzerine her ay d yüzde 2 oranında ise artış yapılarak toplama bakıldığı zaman ise yüzde 27'ye yakın bir yükseliş yapılacak. Araçların şirket üzerine kayıtlı olması durumunda ise artış oranı yüzde 20 olduğu ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön