05 / 05 / 2024

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

Trafik sigorta priminin yüksek olmasına belli şartların birleşmesi neden oluyor. Bundan sonra kurallara uyan daha az sigorta ödeyecek.



Trafik sigortası priminin yüksek olması, temelde kötü sürücülerin neden olduğu zararın karşılanması gereğine dayanıyor. SEDDK çalışması ile mevcut 7 basamaklı sisteme 0 ve 8 basamakları dahil ediliyor.

Bugüne kadarki uygulamada, 7'inci basamakta olan iyi sürücüler, yüzde 40 daha az prim ödüyordu. Bu durumda yeni düzenlemeyle, bu sürücüler 10 puan daha kazançlı olacak. Kaza yapmayanların trafik sigortası pirimi yüzde 10 daha düşük gelecek.

İYİ SÜRÜCÜ – KÖTÜ SÜRÜCÜ AYRILACAK

Buna göre 0'ıncı basamakta çok kaza yapan sürücüler yer alacak ve bu grup yüzde 200 daha fazla prim ödeyecek. 8'inci basamakta da kurallara uyan ve kaza yapmamış olan sürücüler yer alacak. Bu sürücülerin ödeyeceği prim yüzde 50 daha düşük olacak.

 Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

Habertürk’te yayınlana habere göre, kurun yükselmesi, enflasyonla birlikte artan araç fiyatları ve hasar anında ödenen yedek parça maliyetleri sebebiyle yükselen trafik sigortası miktarında, iyi sürücüler lehine adım atılıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) çalışmasına göre, mevcut 7 basamaklı sisteme 0 ve 8 basamakları getiriliyor. Mevcut uygulamada yeni otomobil alan kişi sisteme 4'üncü basamaktan girerken, sürücünün sırası, kaza yapmadığı veya hasar üretmediği her yıl yukarıya doğru tırmanıyor. Toplam 4 yıl kaza yapmayan sürücü 7'inci basamağa geliyor ve bu vatandaşlar, sigorta primini yüzde 40 daha ucuz ödüyor.  Kaza yapmış olan sürücü ise 4'ten 3,2 ve 1'inci basamaklara geriliyor. Tabii ki bu sürücülerin primi biraz yüksek oluyor. Ancak hasar oranının yükselmesi sadece bu sürücülerin değil diğer vatandaşların da fazla prim ödemesine neden oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön