25 / 05 / 2024

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

Trafik sigorta priminin yüksek olmasına belli şartların birleşmesi neden oluyor. Bundan sonra kurallara uyan daha az sigorta ödeyecek.



HASAR FREKANSI ARTTI, ÖDEMELER YÜKSELDİ

Otomobil ve yedek parça fiyatlarının çok yükselmesi, kazalarda hasar maliyetini de yükseltirken,  otomobil sayısı da her yıl artıyor. 2020 yılında 24.1 milyonluk aracın yüzde 4.07'si hasar almış durumdayken, 2021'de 25.5 milyon adetlik aracın yüzde 4.7'sinde hasar meydana geldi. Bu durumda hasar frekansı yüzde 4.07'den yüzde 4.7'ye çıkarken hasar ödemeleri de doğal olarak artış gösterdi. Ancak primlerin artışı tüm sürücüleri etkiliyor.

Peki yeni sistem ne getiriyor?  0'ıncı basamakta yılda 2-3 belki daha fazla veya her yıl kaza yapan sürücüler olacak. Bunlar yüzde 200 fazla prim ödemesi yapacak.

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

PRİM YÜZDE 10 DÜŞECEK

8'inci basamakta ise kurallara uygun davranan ve kaza yapmamış sürücüler yer alacak. Bu sürücülerin ödeyeceği prim yüzde 50 daha düşük olacak. Şimdiye kadar 7'inci basamakta olan iyi sürücüler yüzde 40 daha az prim öderken, yeni düzenlemeyle iyi sürücü 10 puan daha kazançlı hale gelecek. Kaza yapmayanlar için trafik sigortası primi yüzde 10 oranında daha düşük gelecek.

6.5 MİLYON KİŞİYİ ETKİLİYOR

Yeni düzenlemenin şubat - mart aylarında bitirilmesi beklenirken, yüzde 50 indirimden 6.5 milyon sürücü faydalanacak. Sigorta sisteminin hasarının çoğuna neden olan 1'inci basamağında ise 6 bin 62 sürücü bulunuyor. SEDDK verilerine göre, trafik sigortasında 15,5 yılda 17,5 milyar liralık zarar oluştu. 2022'nin ilk iki çeyreğinde zarar 5.8 milyar lira olarak gerçekleşti.

EYT’de kimlere yüksek maaş bağlanacak? Bunu yapanlar yaşadı!

Bağkur primleri düşecek mi?

Euro Bölgesi'nden çekirdek enflasyon rekor seviyede! Faiz artırımı mı geliyor?

İstanbul’un ihracatı 100 milyara yaklaştı! Bakın hangi ülkelere ihraç edildi?

İran gazında neler oluyor? Gaz teslimatı yüzde 70 azaldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön