29 / 04 / 2024

İran gazında neler oluyor? Gaz teslimatı yüzde 70 azaldı!

İran gazında neler oluyor? Gaz teslimatı yüzde 70 azaldı!

BOTAŞ, İran’dan gelen gazın yüzde 70 oranında azaldığı açıklamasını yaptı.



Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ ) tarafından gerçekleştirilen açıklama ile İran gazına yönelik son durum hakkında  kamuoyuna bilgilendirme yapıldı.

Açıklamada, İran’dan gelen gazın yüzde 70 oranında azaldığı bilgisi verilerek, ülke genelinde doğalgaz kullanımının olumsuz  etkilenmemesi amaçlı tüm tedbirlerin işleme konulduğu vurgulandı.

İLAVE GAZ İHTİYACI DEPOLAMA TESİSLERİNDEN KARŞILANIYOR

İran’dan gelen gaza yönelik bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendiren BOTAŞ, "Ülke genelinde doğal gaz kullanımının olumsuz  şekilde etkilenmemesi için gerekli tüm önlemler alınmış olup, ilave gaz ihtiyacı Doğal Gaz Depolama Tesislerimizden karşılanmaktadır" ifadesine yer verildi.

 İran gazında neler oluyor? Gaz teslimatı yüzde 70 azaldı!

1 OCAKTAN BU YANA AZALDI

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ),  Türkiye'ye Gürbulak-Ağrı giriş noktasından gelişi sağlanmakta olan doğal gazın, İran iletim şebekesinden kaynaklanan bir arıza nedeniyle 1 Ocak'tan itibaren yüzde 70 oranında azaldığını  duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön