16 / 05 / 2024

İran gazında neler oluyor? Gaz teslimatı yüzde 70 azaldı!

İran gazında neler oluyor? Gaz teslimatı yüzde 70 azaldı!

BOTAŞ, İran’dan gelen gazın yüzde 70 oranında azaldığı açıklamasını yaptı.



BOTAŞ'ın resmi internet sitesinde yer verilen duyuruda, arızanın kısa sürede giderilmesi amacıyla görüşmelerin devam ettiği bilgisi verildi.

BOTAŞ açıklamasında,  şu bilgiler verildi:

"Ülkemize Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanmakta olan doğal gazın, İran iletim şebekesinden kaynaklı bir arıza sebebiyle 1 Ocak 2023'ten itibaren yüzde 70 oranında eksik teslimat yapılacağı bildirilmiştir. Arızanın kısa sürede giderilmesi için İranlı muhataplarımız nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur ve konu hassasiyetle takip edilmektedir. Kış döneminde bulunduğumuz bu dönem içinde, ülke genelindeki doğal gaz kullanımının olumsuz etkilenmemesi amaçlı gerekli tüm önlemler alınmış olup, ilave gaz ihtiyacımız, Doğal Gaz Depolama Tesislerimizden karşılanmaktadır."

KARADENİZ GAZI MARTTA GELİYOR

Öte yanda, son birkaç yıldır karada ve denizde sürdürülen arama ve sondaj çalışmalarıyla doğal gaz alanında önemli adımlar atan Türkiye, Sakarya Gaz Sahası'ndaki 58 milyar metreküplük yeni keşif ve revize edilen rezerv ölçümü ile 710 milyar metreküpe varan yerli gazı martta şebekeye bağlayacak.

Uluslararası bağımsız denetim kuruluşları nezdinde de teyit edilen rezervin, konutların 33 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde bulunduğu bildiriliyor. Söz konusu yeni gaz keşfinin, bölgeye komşu olan diğer jeolojik sahalarda  benzer keşiflere de kapı aralaması bekleniyor.

Söz konusu doğal gaz rezervinin, bugünkü rakamlara göre uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon dolar olarak hesaplanıyor.

Karadeniz gazı ne zaman geliyor? Bakan Dönmez tarih verdi!

THY, 71,8 milyon kişiyi uçurdu

Bakanlık  tartışmalara son noktayı koydu! O ürün grubunun ithaline izin yok!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön