29 / 04 / 2024

EYT’de kimlere yüksek maaş bağlanacak? Bunu yapanlar yaşadı!

EYT’de kimlere yüksek maaş bağlanacak? Bunu yapanlar yaşadı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi bugün kabinede görüşülüyor. Peki EYT’de hangi gruplar daha yüksek maaş alabilecek? İşte yanıtlar…



EYT düzenlemesi ile yeni emekli olacakların merak ettiği konuların başında ne kadar maaş bağlanacağı geliyor. Peki EYT ile emekli olacak kişilerden kimler daha yüksek maaş alabilecek?  Emekli aylığının ne kadar olacağı, çalışılan süre boyunca Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bildirilen prime esas (brüt) kazanç tutarıyla, aylık bağlama oranı ve prim gün sayısı gibi verilere göre belirleniyor. SGK’ya bildirilen brüt kazancı ve prim gün sayısı yüksek olanlara daha fazla emekli aylığı bağlanıyor.

KİMLER DAHA AVANTAJLI?

EYT düzenlemesi ile gelen bir ayrıntı daha var. Emeklilik dilekçesini 2022 yılı içinde vermiş olanlar, ocak ayında dilekçe verenlere göre daha maaş konusunda daha avantajlı olacak.

 Kamu işçileri için 2022 avantajından yararlanma fırsatı 14 Ocak tarihine kadar sürüyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi sonucu emekliliğe hak kazanacak kişilerden, 2022 yılında dilekçe vermiş olanlar, aynı prim gününe sahip  kişilere göre daha yüksek maaş alacaklar. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre, prim günü ve prime esas kazancıyla durumu aynı olan kişilerin emeklilik dilekçesi verdiği tarih de bağlanacak aylık miktarı konusunda belirleyici olabiliyor.

EYT’de kimlere yüksek maaş bağlanacak? Bunu yapanlar yaşadı!

Peki EYT'den emekli olanlardan kimler daha yüksek maaş alabilecek? Maaşlar nasıl hesaplanacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön