02 / 05 / 2024

Bağkur primleri düşecek mi?

Bağkur primleri düşecek mi?

Çiftçiler, hazine teşvik primiyle beraber 2.952 TL’yi bulan bağkur ödemelerinden şikayetçi.  TZOB’dan prim ödeme miktarının düşürülmesi talebi geldi.



Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçilerin 2022 yılında 2 bin 158 lira 8 kuruş olan tarım Bağkur primlerinin  bu yıl 3 bin 452 lira 76 kuruşa çıktığının altını çizerek, bu miktarın düşürülmesi çağrısında bulundu. TZOB Başkanı Bayraktar, “Hazine teşvik indirimiyle beraber 2 bin 952 lira 36 kuruş olan bu miktarı çiftçilerimizin ödeme imkanı bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.

BAĞKURLU SAYISI AZALMAYA DEVAM EDECEK

Çiftçilerin tarım Bağkur primlerine uygulanmakta olan yüzde 5 oranındaki Hazine teşvik indirim miktarının da enflasyon göz önünde bulundurularak makul düzeye yükseltilmesi gerektiğini dile getiren Şemsi Bayraktar,  çiftçi kesiminin 9 bin gün prim ödemesinden sonra emekli olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

“Diğer sigorta kapsamındaki kesimlerin 20 yıl, çiftçilerimizin 25 yıl prim ödemesi yapmak zorunluluğu bulunuyor. Çiftçilerimize uygulanan sigorta prim ödemesi yarıya düşürülmezse, tarım Bağkur sigortalı sayısı günden güne azalmaya devam edecek.”

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön