18 / 05 / 2024

Bağkur primleri düşecek mi?

Bağkur primleri düşecek mi?

Çiftçiler, hazine teşvik primiyle beraber 2.952 TL’yi bulan bağkur ödemelerinden şikayetçi.  TZOB’dan prim ödeme miktarının düşürülmesi talebi geldi.



YAŞANAN SIKINTILI DÖNEM DİKKATE ALINMALI

Tarımla uğraşan kesimin zor dönemlerden geçtiğinin altını çizen Şemsi Bayraktar, sözlerini şöyle devam ettirdi:

Çiftçilerimiz cephesinde yaşanan sıkıntılı dönemin dikkate alınarak, muafiyette geçen sürelerin borçlandırılması imkanı sağlanmasını istiyoruz. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili Kanunda değişiklik yapılırken, bu düzenleme de eklenmelidir. Tarım Bağkur sigortası prim gün sayısı, 2008 yılında olduğu şekilde 15 güne indirilmelidir.”

 

YIPRANMA PAYI İLAVE EDİLSİN

Bayraktar, çalışma şartlarının zorluğunun dikkate alınması gerektiğini ve bu çerçevede 90 gün yıpranma payı ilave edilmesini  istediklerini vurguladı.

 Bağkur primleri düşecek mi?

Tarımda çalışan kadınlara da değinen Bayraktar, bu kesimin çok büyük bir bölümünün sosyal güvenlik sistemine kayıtlı olmadıklarının altını çizerek  şunları kaydetti:

“Pozitif ayrımcılığı hak eden kadın çiftçilerimize destek olunmalı,  sisteme katılımı desteklenmeli, gençlerimizi ve kadın çiftçilerimizi tarımda tutmak için teşvik edici önlemler alınmalıdır. Kadınların sigortalı olmadan evvel gerçekleşen doğumları nedeniyle hizmet borçlanması yapabilmelerinin önü açılmalıdır. Devletimiz çiftçilerin sosyal güvenlik hakkını devlet eliyle verebilecek güçte bulunmaktadır. Türkiye’yi besleyen çiftçilerimizi devletimiz sosyal güvenlikten yoksun bırakmamalıdır.”

Euro Bölgesi'nden çekirdek enflasyon rekor seviyede! Faiz artırımı mı geliyor?

İstanbul’un ihracatı 100 milyara yaklaştı! Bakın hangi ülkelere ihraç edildi?

İran gazında neler oluyor? Gaz teslimatı yüzde 70 azaldı!

Bu haber ucuz iphone bekleyenleri üzecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön