29 / 06 / 2024

Araç sahiplerini şok eden haber: Yüzde 60 zam yolda!

Araç sahiplerini şok eden haber: Yüzde 60 zam yolda!

Araç sahiplerini üzecek bir tahminde bulunan Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, gelecek sene motorlu taşıtlar vergisine en iyi ihtimalle yüzde 60 oranında yapılacağını söyledi.



Ağustos 2022 itibariyle trafiğe kayıtlı otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon ve motosiklet sayısının 23,9 milyon olduğu biliniyor.

Bu araçların sahipleri her sene motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ödüyor ve MTV tutarları, cumhurbaşkanı yetki kullanmadığı sürece yeniden değerleme oranında artırılarak uygulamaya geçiriliyor.

Araç sahiplerini şok eden haber: Yüzde 60 zam yolda!

Cumhurbaşkanı yetki kullandığındaysa yeniden değerleme oranının yüzde 50 fazlasını geçmemek, yüzde 20’sinden az olmamak üzere yeni oranlar tespit edebiliyor. Taşıt değerlerini ayrı ayrı veya birlikte yeniden belirlemeye yetkilidir. Örneğin yeniden değerleme oranı yüzde 100 oranında gerçekleşti. Cumhurbaşkanı artış oranı ile ilgili hiç yetki kullanmazsa MTV bu oranda artar. Cumhurbaşkanı yetki kullanmak isterse, MTV artış oranı yüzde 20 ila yüzde 150 oranları (bu oranlar dahil) arasında olabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön