14 / 05 / 2024

Aracı olanlar dikkat! Kimsenin bilmediği detay: O ücret geri alınabiliyor

Aracı olanlar dikkat! Kimsenin bilmediği detay: O ücret geri alınabiliyor

Aracı olanlar dikkat! Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, 0-3 saat arası ücretsiz olması gereken otoparkta kendisinden 60 TL park ücreti talep edilince, Tüketici Hakem Heyeti ve İBB'ye başvurarak şikayette bulundu. AVM’den ise otopark ücreti ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.



TÜKETİCİLER ÜŞENMESİN E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPSIN
"Bu noktada tavsiyem tüketiciler ücret ödemek durumunda kalırlarsa, hiç üşenmesinler, internet üzerinden başvuru yapsınlar ifadesini kullanan Ağaoğlu, "E-Devlet şifrelerini kullanmak suretiyle Tüketici hakem heyetine başvurabilirler. Ayrıca, ilgili büyükşehir belediyesine de şikayetleriyle, başvurdukları takdirde bizden aldıkları haksız ücretin belki yüzlerce katı bir cezayla karşı karşıya kalabilir bu AVM'ler. Şunu da hatırlatmak istiyorum. Özellikle Bakırköy'de bazı alışveriş merkezleri, Etiler'de, Levent'te, Beşiktaş ilçesinde ve İstanbul'un herhangi bir yerinde bazı alışveriş merkezlerinin ücret aldığını gördüğümüzde mutlaka mücadele verelim. Ben yakında, Bakırköy'deki alışveriş merkezlerini de ziyaret edeceğim. Beşiktaş'taki alışveriş merkezlerine de gideceğim. Aynı şekilde onlar da ücret alacaklar, ben de gereğini yapacağım. Burada amaç vatandaşın haklara sahip olduğunun bilincinin oluşturulması, vatandaşların haklarının olduğuna dair karşı tarafta algı oluşturmalıyız ve mutlaka mücadele etmeliyiz. Şikayet sayısı az olunca uygulanan cezadan çok daha fazla gelir elde ettiklerinden ötürü; vazgeçmiyor ve bu hukuksuz uygulamayı sürdürüyorlar" dedi.

2 AY GEÇMEDEN SAVUNMA İSTENDİ
Başvuru süreciyle ilgili bilgi veren Ağaoğlu, "Hakem heyetine başvuru yaptıktan takriben 2 ay geçmeden heyet savunma istedi, savunma vermeden önce beni arayıp önce, paramı iade ettiler. Ondan sonra o dekontla hakem heyetine savunma vererek biz haksızdık, parayı geri ödedik. Bu nedenle bu hakkımızdaki şikayetin kaldırılmasını talep ediyoruz şeklinde, bir savunma verdi AVM" İfadelerini kullandı. DHA


 


Geri Dön