29 / 04 / 2024

Aracı olanlar dikkat! Kimsenin bilmediği detay: O ücret geri alınabiliyor

Aracı olanlar dikkat! Kimsenin bilmediği detay: O ücret geri alınabiliyor

Aracı olanlar dikkat! Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, 0-3 saat arası ücretsiz olması gereken otoparkta kendisinden 60 TL park ücreti talep edilince, Tüketici Hakem Heyeti ve İBB'ye başvurarak şikayette bulundu. AVM’den ise otopark ücreti ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.



İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın kararına göre; AVM'lerin müşterilerine yasal olarak 0-3 saat arası ücretsiz otopark hizmeti sunması gerekmekte, bazı AVM'lerde ise bu karara uyulmuyor.

İddiaya göre, 9 Şubat 2023'te, Ümraniye'de bulunan bir AVM'de 1 saat 5 dakika kaldıktan sonra çıkış yapan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu'ndan AVM otoparkında 60 TL ücret istendi.

Ağaoğlu, ödemeyi yaptıktan sonra durumu Tüketici Hakem Heyeti ve İBB'ye bildirerek şikayetçi oldu. Ağaoğlu, daha sonra AVM yönetiminin kendisine ulaşarak 60 TL otopark ücretini iade ettiğini ve otopark girişinde bulunan ücret tarife tabelasına '0-3 Saat Ücretsiz' açıklaması eklenildiğini de belirterek, tüketicilere konuyla ilgili duyarlılık çağrısında bulundu.


Geri Dön