29 / 04 / 2024

Aniden borç sahibi olabilirsiniz! Kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı

Aniden borç sahibi olabilirsiniz! Kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı

Mal varlıkları kaldığı gibi borçlar da ölen kişinin mirasçılarına kalıyor. Bu durumda reddi miras yapan pek çok kişi, ret süresini bilmediğinden bu haktan mahrum kalıyor. Uzman isim mirası reddedenin miras bırakandan önce ölmüş gibi sayıldığına dikkat çekerek bilinmeyen bir detayı açıkladı.



Gerek ticari hayatın içinde, gerek bireysel olarak işiler iyi gitmediğinde borçlar çıkabiliyor. Ölen kişinin mirasçıları, ağır borçlarla baş başa kalıyor. Bazen de varlıkları aşan borçlar söz konusu olabiliyor. Türk Medeni Kanunu’na göre, mirasçılar mirası reddedebilmekte. 

Mirasın reddedilebilmesi için üç ay içinde başvuru yapılması şart. Fakat reddi miras sürecinde pek çok vatandaşın bilmediği bazı detaylar bulunuyor. Konuyla ilgili gazetevatan.com’a değerlendirmelerde bulunan Avukat Selen Karataş, eğer bu ayrıntılara dikkat edilmezse borcun tamamı reddi miras yapanın çocuklarına kalabileceğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön