14 / 05 / 2024

Aniden borç sahibi olabilirsiniz! Kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı

Aniden borç sahibi olabilirsiniz! Kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı

Mal varlıkları kaldığı gibi borçlar da ölen kişinin mirasçılarına kalıyor. Bu durumda reddi miras yapan pek çok kişi, ret süresini bilmediğinden bu haktan mahrum kalıyor. Uzman isim mirası reddedenin miras bırakandan önce ölmüş gibi sayıldığına dikkat çekerek bilinmeyen bir detayı açıkladı.



RET YAPARKEN BU DETAYA DİKKAT! 

Mirası reddedenin miras bırakandan önce ölmüş gibi sayıldığına dikkat çeken Avukat Selen Karataş, “Ret durumunda mirasçı sağ değilmiş gibi miras payı kendi altsoyuna geçer. Mirası reddedenin altsoyu mirası reddetmezse miras bırakanın borçlarından kendi şahsi malvarlıklarıyla sorumlu olur” hatırlatmasında bulundu.

MİRASIN REDDİ İPTAL EDİLİYOR MU? 

Miras reddinin iptaline ilişkin Türk Medeni Kanun’un 617 maddesine vurgu yapan Avukat Selen Karataş, “Malvarlığı borcuna yetmeyen mirasçı, alacaklılarına zarar vermek amacıyla mirası reddederse; alacaklıları kendilerine yeterli bir güvence verilmediği takdirde, ret tarihinden başlayarak altı ay içinde reddin iptali hakkında dava açabilirler. Reddi mirasın iptali davasının alacaklılar tarafından açılabilmesinin şartları mezkur maddede açıkça belirtilmiş olup; mirasçının malvarlığının borçlarını karşılayacak düzeyde olmaması, alacaklılara zarar verme kastının bulunması ve alacaklılara yeterli güvence verilmemesidir. Alacaklılar mirasçının mirası ret tarihinden itibaren 6 ay içerisinde mirasın reddinin iptali davasını açabilirler” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön